DIXIDEXTRACAINA, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiole de 2 ml continand 0,010 g clorhidrat de cincocaina, 0,040 g clorhidrat de lidocaina in 0,120 g dextran-70.

Actiune terapeutica
Dixidextracaina-70 este o asociere a doua anestezice locale, care se potenteaza reciproc, dizolvate intr-o solutie apoasa 6% de Dextran, vehicul macromolecular cu dublu rol: accelerarea difuziunii amestecului anestezic in LCR, concomitent cu intarzierea resorbtiei lui in sange si deci cresterea duratei anesteziei pana la 3-7 ore. Densitatea preparatului fiind de 1,025, acesta este hiperbar in raport cu LCR (densitatea LCR este de 1,003 - 1,008). Efectul anestezic al Dixidextracainei este superior celui al fiecarei componente administrare separat. Durata anesteziei depinde de doza administrata, rezultand o anestezie de 3-5 ore pentru etajul abdominal superior, 4-6 ore pentru etajul abdominal inferior, 6-7 ore pentru extremitatile pelvine. Tesiunea arteriala poate scadea brutal la 1-2 minute dupa injectarea solutiei anestezice; scaderile presiunii sistolice cu mai mult de 25% trebuie corectate (cu amine vasopresoare). Durata analgeziei postanestezice depaseste durata paraliziei motorii.
Indicatii
Rahianestezie.
Mod de administrare
Intrarahidian lombar (L4 - L5), 0,5-1,2 ml.
Contraindicatii
Alergie la una din componente, insuficienta cardiaca acuta, tulburari severe de conducere la nivelul miocardului; situatii care contraindica rahianestezia.

Reactii adverse
Uneori hipotensiune, deprimare respiratorie, cefalee, ameteli, varsaturi.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate
Cere sfatul medicului ×