DIVASCAN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Divascan si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In profilaxia migrenelor si a formelor inrudite de cefalee. Divascan scade intensitatea simptomelor migrenoase si/sau frecventa acceselor migrenoase. Prin scaderea permeabilitatii vasculare, in special a vaselor mici, Divascan poate influenta favorabil modificarile retiniene din retinopatia diabetica in stadiu incipient.

Mod de administrare

In tratamentul migrenei: La adulti se recomanda 1 - 2 (pana la 4) comprimate de 3 ori pe zi. La nevoie, se poate asocia cu un antimigrenos de criza. Durata tratamentului se va stabili in functie de frecventa aparitiei crizelor migrenoase si va fi de cel putin 6 luni.

In retinopatia diabetica: La adulti se recomanda 2 comprimate de 3 ori pe zi. In cazurile cu evolutie pozitiva, dupa o perioada de tratament de atac de mai multe luni, se poate scadea doza de intretinere la 1 comprimat de 3 ori pe zi. Comprimatele se inghit intregi cu o cantitate de lichid.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Divascan nu se va administra la pacienti cu reactii de hipersensibilitate la iprazocrom sau la alti derivati de adrenocrom; de asemenea nu se va administra in timpul sarcinii.

Reactii adverse posibile

Divascan este in general bine tolerat. Rareori pot aparea reactii de hipersensibilitate la nivelul tegumentului. De asemenea, s-au raportat rare cazuri de inapetenta la inceputul tratamentului. In timpul tratamentului cu Divascan poate aparea o coloratie rosu-bruna a urinei ca rezultat al excretiei renale a substantei active si nu are semnificatie patologica.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat contine: iprazocrom 2,5 mg.

Ambalaj

Cutii cu 60 comprimate.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×