DICLO 75 VON CT, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
- algiile puternice in formele degenerative de reumatism - poliartrita cronica.
- spondilita anchilozanta (morbus Bechterewi), artrozele, spondiloartrozele, nevritele si nevralgiile in sindromul cervical si lumbagiile.
Contraindicatii:
Hipersensibilitatea la diclofenac sau anestezice locale de tip amidic, afectiunile mieloide, ulcerul gastric si duodenal, colita ulceroasa, boala Crohn, la copii, ultimul trimestru al sarcinii, insuficienta cardiaca decompensata, blocul A-V de gradul II sau III, bradicardia.
Precautii:
In tratamentul de durata sunt posibile ulcere, hemoragii si perforatii gastro-intestinale, in special la fumatori, alcoolici si virstnicii cu patologiii gastro-intestinale in antecedente, hematologice sau afectiuni ale coagulabilitatii.

A controla diureza la bolnavii cu insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, nefroza cronica.
Reactii adverse:
- greata,
- epigastralgii,
- ulcer gastro-duodenal,
- hemoragii digestive sau perforatii,
- astenie,
- insomnie,
- irascibilitate,
- vertij,
- cefalee,
- bronhospasme,
- eczema,
- reactii anafilactice (ca exceptie),
- convulsii.
Supradozaj:
- cefalee severa,
- agitatie motorie,
- irascibilitate,
- ameteli,
- convulsii.

Tratament: lavaj gastric, carbune activat, terapie simptomatica.
Interactiuni cu alte medicamente:
Diclofenacul sodic creste toxicitatea altor antiiflamatoare nesteroidiene, anticoagulantelor directe si indirecte, digoxinei, pentoxifilinei, metotrexatului, ciclosporinei, interferonului alfa, litiului, antitromboticelor, scade eficacitatea diureticelor.

Citeste si despre:

Boala von Willebrand Sindromul Von Hippel-Lindau - cauze, diagnostic, tratament Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Alimente care nu trebuie tinute in frigider Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Boala Hippel-Lindau Cafeina Betablocante adrenergice Orbirea sau cecitatea Neurofibromatoza