CROMOHEXAL, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cromohexal, solutie oftalmica si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In conjunctivite alergice acute si cronice (conjunctivitis) de ex. conjunctivita alergica de fan, stari catarale primavara (kerato, conjunctivitis vernalis).

Mod de administrare

Daca nu este altfel indicat, se administreaza de patru ori cate o picatura in fiecare ochi. Pentru copii si adulti doza este aceeasi. Si dupa disparitia tulburarilor, pacientul trebuie sa continuie tratamentul cat timp este expus substantelor alergice (polen, praf de casa, hife de ciuperci). Necesitatea unui tratament indelungat trebuie stabilita de medic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz trebuie informat medicul dvs. Cromohexal solutie oftalmica sa nu fie utilizat in cazul hipersensibilitatii fata de aceasta substanta activa. Pacientii cu sensibilitate fata de clorura de benzalconiu trebuie de asemenea sa renunte la cromohexal.

Sa nu se poarte lentile de contact moi, in perioada in care se foloseste Cromohexal picaturi care au conservant clorura de benzalconiu. lentilele de contact tari sa fie scoase inainte de a folosi Cromohexal colir si pot fi aplicate din nou dupa 15 minute.

Interactiuni medicamentoase

Intrebati medicul dvs., in cazul in care folositi permanent alte medicamente cu acest preparat. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot aparea efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri ca de ex.: daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Pana acum nu se cunosc efecte adverse cu alte produse.

Sarcina si alaptarea

Cu toate ca nu exista date despre actiunea nociva asupra fatului, este bine a se evita utilizarea cromohexalului in timpul primelor trei luni de sarcina.

Reactii adverse posibile

Efectele adverse observate la utilizarea temporara a sarii de sodiu a acidului cromoglicinic, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos.

Rareori apar usturimi la ochi, chemosis (edem al conjunctivitei), senzatie de corp strain, hiperemie conjunctivala.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 ml solutie contine 20 mg sare disodica a acidului cromoglicinic, clorura de benzalconiu si excipienti: acid edetinic sare disodica, clorura de sodiu, fosfat monoacid de sodiu, sorbitol, apa pentru injectii.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Ambliopia Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi