CLORAMBUCIL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate drajefiate continand clorambucil 2 mg (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica
Agent alchilant antileucemic anticanceros.

Indicatii
leucemie limfatica cronica, macroglobulinemie Waldenstrm, boala Hodgkin si alte limfoame, adenocarcinom ovarian avansat, cancer de san.
Mod de administrare
Oral, in primele saptamani 4-10 mg sau 0,1-0,2 mg/kg corp zilnic (intr-o singura doza), eventual in continuare intretinere cu 2-4 mg sau 0,03-0,1 mg/kg corp zilnic.
Contraindicatii
Sarcina (mai ales in primul trimestru), trombocitopenie, leucopenie; nu se administreaza dupa o cura completa de iradiere sau chimioterapie citotoxica; prudenta (doze mici) cand maduva este infiltrata cu tesut limfomatos sau in prezenta hipoplaziei medulare.

Reactii adverse
Dozele excesive sau tratamentul prelungit provoaca deprimare severa a hematopoiezei (apare la doza totala de 6,5 mg/kg corp sau mai mult) - este necesara efectuarea hemogramei de 1-2 ori pe saptamana si reducerea dozei sau oprirea medicatiei in prezenta limfopeniei si neutropeniei marcate; uneori amenoree, azoospermie; rareori febra, greata, voma, diaree, hepatita toxica si icter, fibroza pulmonara interstitiala, cistita, nevrita, reactii alergice cutanate; a fost semnalat un risc crescut de leucemie acuta.

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Solutii eficiente pentru afectiunile parului Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii