CLORAMBUCIL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate drajefiate continand clorambucil 2 mg (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica
Agent alchilant antileucemic anticanceros.

Indicatii
leucemie limfatica cronica, macroglobulinemie Waldenstrm, boala Hodgkin si alte limfoame, adenocarcinom ovarian avansat, cancer de san.
Mod de administrare
Oral, in primele saptamani 4-10 mg sau 0,1-0,2 mg/kg corp zilnic (intr-o singura doza), eventual in continuare intretinere cu 2-4 mg sau 0,03-0,1 mg/kg corp zilnic.
Contraindicatii
Sarcina (mai ales in primul trimestru), trombocitopenie, leucopenie; nu se administreaza dupa o cura completa de iradiere sau chimioterapie citotoxica; prudenta (doze mici) cand maduva este infiltrata cu tesut limfomatos sau in prezenta hipoplaziei medulare.

Reactii adverse
Dozele excesive sau tratamentul prelungit provoaca deprimare severa a hematopoiezei (apare la doza totala de 6,5 mg/kg corp sau mai mult) - este necesara efectuarea hemogramei de 1-2 ori pe saptamana si reducerea dozei sau oprirea medicatiei in prezenta limfopeniei si neutropeniei marcate; uneori amenoree, azoospermie; rareori febra, greata, voma, diaree, hepatita toxica si icter, fibroza pulmonara interstitiala, cistita, nevrita, reactii alergice cutanate; a fost semnalat un risc crescut de leucemie acuta.

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum recunosti un medic bun? 6 caracteristici la care sa fii atent O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii
Cere sfatul medicului ×