BREVIBLOC ,solutie perfuzabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Actiune terapeutica
Agent blocant beta-adrenergic. Inhiba preferential beta-1-receptorii. Debut rapid (< 5 min) si durata scurta de actiune. Nu are activitate simpatomimetica intrinseca sau stabilizatoare de membrana. Solubilitate lipidica scazuta.Este metabolizat rapid de catre esterazele de la nivelul eritrocitelor.
Indicatii
Tahicardia supraventriculara la cei cu fibrilatie atriala sau flutter atrial pre- sau postoperator sau in orice alta situatie in care este nevoie de un control pe termen scurt. tahicardia sinusala necompensata, atunci cand alura ventriculara rapida necesita interventie. Tahicardia si hipertensiunea aparute in timpul intubarii traheale, interventiilor chirurgicale, anesteziei si postoperator.

Mod de administrare
Perfuzie iv
Tahivardie supraventriculara: Initial: 500 g/kg/min timp de 1 min; apoi 50 g/kg/min timp de 4 min. Daca dupa 5 min nu se obtine raspunsul corespunzator, repetati doza de incarcare, urmata apoi de perfuzie de intretinere de 100 g/kg/min timp de 4 min. Acest procedeu se poate repeta, crescand in trepte de 50 g/kg/min perfuzia de intretinere (pentru 4 min) pana la atingerea AV dorite si scaderea TA. Apoi, omiteti perfuzia de incarcare si scadeti rata de crestere a perfuziei de la 50 la 25 g/kg/min sau chiar mai putin. Intervalele dintre titrari pot fi crescute de la 5 la 10 min. Dupa ce AV poate fi controlata, pacientului i se poate administra un alt agent antiaritmic. Dupa 30 min de la prima doza de agent antiaritmic, reduceti rata de perfuzie de esmolol cu 50%. Daca se obtine un control satisfacator, perfuzia de esmolol poate fi oprita la 1 h dupa a doua doza de agent antiaritmic.
Tahicardie si hipertensiune intra- si postoperator: control imediat: bolus de 80 mg (aproximativ 1 mg/kg) administrat incel putin 30 sec, urmat de 150 g/kg/min timp de 1 min, apoi perfuzie de intretinere de 50 g/kg/min timp de 4 min. daca nu se obtine un raspuns satisfacator in 5 min, repetati aceeasi doza de incarcare, urmata de perfuzie de intretinere de 100 g/kg/min.
Control progresiv: Schema de dozare este similara ca cea pentru tahicardia supraventriculara.
Precautii
Doza la copii nu a fost stabilita. Perfuziile pot fi necesare timp de 24-48 h. Nu administrati direct IV. Nu diluati concentratul cu bicarbonat de sodiu. Pentru a reduce iritarea si tromboflebita, nu perfuzati concentratii mai mari de 10 mg/mL.
Evaluarea si controlul terapiei:
Monitorizati cardio-pulmonar, ECG si semnele vitale. Evaluati hipotensiunea sau bradicardia. Administrati sub atenta monitorizare; folositi instructiunile de utilizare.
Interactiuni medicamentoase:
Digoxin. Creste nivelele plasmatice ale digoxinului.
Morfina. Cresc nivelele plasmatice ale esmololului

Reactii adverse
Dermatologic: inflamatie la locul injectarii, paloare, induratie, eritem, edeme, modificarea culorii tegumentelor.
Altele: retentie urinara, durere interscapulara, astenie.

Citeste si despre:

Peritonita bacteriana spontana Peelingul chimic Primul ajutor in cazul febrei la copii Tratamentul febrei la copii Sangele in scaun - hemoragiile digestive De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Hemoragia diverticulara Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi