BERGONAL, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bergonal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Reechilibrant vegetativ si sedativ; parasimpatolitic si anticolinergic central (prin alcaloizii din beladona), deprimant simpatic central (prin alcaloizii din secara cornuta), sedativ (prin fenobarbital). Sindrom psihovegetativ si alte tulburari functionale neurovegetative: tulburari de menopauza, dismenoree, nevroza cardiaca, sindrom postcomotional, migrena, sindrom Meniere, boala ulceroasa etc.

Mod de administrare

Cate 1-2 drajeuri de 3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Glaucom cu unghi ingust, obstacole mecanice la nivelul tubului digestiv, acalazie, spasme esofagiene, hernie hiatala cu reflux esofagian, ileus paralitic, adenom de prostata, boli vasculare periferice grave, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala,insuficienta hepatica sau renala grave, sarcina, perioada de lactatie, alergie la barbiturice, porfirie hepatica acuta; prudenta la batrani.

Interactiuni medicamentoase

Atentie cand se asociaza chinidina, antidepresive triciclice, amantadina (cresc riscul reactiilor adverse prin actiune anticolinergica); asocierea cu anticoagulante cumarinice si griseofulvina nu este avantajoasa (fenobarbitalul le scade eficacitatea prin inductia enzimelor metabolizante).

Reactii adverse posibile

Uscaciunea gurii, constipatie, greutate in mictiune, tulburari de vedere, parestezii, fenomene vasculospastice, eruptii alergice.

Informatii suplimentare

Compozitie

Drajeuri continand alcaloizi totali din beladona 0,25 mg, alcaloizi totali din corn de secara 0,3 mg, fenobarbital 30 mg (flac. cu 30 buc.).

Citeste si despre:

Consecintele unei supradoze de aspirina Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc