AZLOCILLINE, flacoane injectabile

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Azlocilline si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Penicilina de semisinteza din grupa penicilinelor acilureidice cu spectru larg de actiune bactericida asupra bacteriilor gram negative si gram pozitive (si comparativ cu alte antibiotice beta-lactamice) avand efect crescut fata de pseudomonas aeruginosa (b. piocianic). Activitatea antibacteriana este de 4-8 ori mai mare decat a carbenicilinei.
Medicament de electie in toate infectiile sistemice si/sau locale provocate de pseudomonas aeruginosa: infectii ale rinichilor si cailor urinare, endocardite, meningite, infectii ginecologice, peritonite, infectii ale tubului gastrointestinal, infectii ale cailor respiratorii, infectii ale cailor biliare, infectii osoase.

Mod de administrare

Produsul se administreaza intravenos sub forma de injectie sau perfuzie din solutia care contine cel mult 100 mg azlocilin/ml. Prin perfuzie se administreaza 50-100 ml solutie in aproximativ 30 minute. In infectii grave (la pacientii cu functii renale normale) doza este de 5 g azlocilin la 8 ore. In infectiile urinare doza este de 2 g la 8 ore.

Informatii suplimentare
Contraindicatii

Alergie la produs.

Reactii adverse posibile

Pot aparea unele efecte secundare specifice antibioticelor beta-lactamice: urticarie, diaree, meteorism, febra, depresie leucocitara, cresterea trecatoare a fosfatazei alcaline, eozinofilie. Este contraindicata administrarea produsului la pacientii care prezinta hipersensibilitate la peniciline si cefalosporine.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacoane a 1 g sau 2 g pulbere pentru solutie injectabila intravenos continand azlocilina sodica. Continut in sodiu 50 mg/g.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)
Cere sfatul medicului ×