Alisade

Prospect

Publicat: 21 Septembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Alisade si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Alisade se utilizeaza pentru tratarea simptomelor rinitei alergice. Aceasta este inflamatia cailor nazale cauzata de alergie care duce la scurgere nazala, nas infundat, mancarime si stranut. Este insotita adesea de simptome care afecteaza ochii, cum ar fi iritatii, lacrimare sau inrosire. Alisade se administreaza pacientilor cu varsta de sase ani sau mai mult. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Doze si mod de administrare

Doza de Alisade recomandata pacientilor cu varsta de 12 ani si mai mult este de doua pulverizari in fiecare nara o data pe zi. Doza poate fi redusa la o pulverizare in fiecare nara, dupa ce simptomele sunt tinute sub control. Se recomanda utilizarea celei mai mici doze eficace care tine simptomele sub control. La copiii cu varste intre sase si 12 ani, doza recomandata este de o pulverizare in fiecare nara o data pe zi, insa aceasta doza poate fi crescuta la doua pulverizari daca simptomele nu sunt tinute sub control. Pentru a obtine beneficiul maxim al medicamentului, acesta trebuie utilizat cu regularitate si la aceeasi ora in fiecare zi. De obicei, isi face efectul la opt ore dupa prima pulverizare, dar poate dura mai multe zile pana la obtinerea beneficiului maxim. Alisade trebuie utilizat numai pe durata expunerii pacientului la alergen, cum ar fi polenul, acarienii sau alte animale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alisade nu se administreaza persoanelor alergice la furoat de fluticazona sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse posibile

Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Alisade (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este epistaxis (scurgeri de sange din nas). Acesta este in general usor sau moderat si ii afecteaza mai ales pe adultii care au utilizat Alisade mai mult de sase saptamani.

Compozitie
Alisade este un spray nazal care contine substanta activa furoat de fluticazona.

Citeste si despre:

Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor
Cere sfatul medicului ×