AERODIN - spray

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Aerodin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Aerodin este o suspensie bacteriana partial lizata, in solutie cloruro-sodica izotonica, cuprinzand 10 dintre speciile bacteriene mai frecvent intalnite in infectiile cailor respiratorii (Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa,

Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus vulgaris). Densitatea finala este de 177 U.O.I. Este livrat in cutii a 5 fiole de 5 ml pentru aerosoli; cutii a 12 fiole de 1 ml pentru instilatii. Prezervant: Mertiolat de sodiu 0,0025%.

Este indicat pentru prevenirea infectiilor nespecifice ale cailor respiratorii (rinite, sinuzite, amigdalite, faringite, laringite, bronsite) si pregatirea preoperatorie in interventiile chirurgicale O.R.L.

Mod de administrare

Se administreaza zilnic, prin pulverizari sau instilatii nazale (3 picaturi in fiecare narina, de 3-4 ori/zi, timp de 12 zile). In perioada de incidenta crescuta a infectiilor respiratorii, administrarea se poate repeta, dupa o pauza de 7-10 zile. Fiolele se agita inainte de intrebuintare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Bolile infectioase acute si convalescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism poliarticular acut, cardiopatii decompensate, insuficienta hepatica, nefropatii, sarcina, diabet.

Cum se pastreaza Aerodin

Se pastreaza la temperaturi cuprinse intre +4 - +14 grade Celsius. Termen de valabilitate: 3 ani.

Citeste si despre:

Utilizarea corecta a spray-urilor Spray-urile nazale dau sau nu dependenta? Rinita alergica si dependenta de spray-ul nazal Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Pericolul ascuns al utilizarii dezinfectantilor Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Prevenirea si tratarea tenului acneic la adolescenti 7 motive pentru care ne trezim obositi