AERODIN, fiole pt aerosoli sau instilatii

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024
Compozitie
Aerodinul este o suspensie bacteriana partial lizata, in solutie cloruro-sodica izotonica, cuprinzand 10 dintre speciile bacteriene mai frecvent intalnite in infectiile cailor respiratorii (streptococcus pyogenes, streptococcus faecalis, streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus vulgaris). Densitatea finala este de 177 U.O.I.
Este livrat in cutii a 5 fiole de 5 ml pentru aerosoli; cutii a 12 fiole de 1 ml pentru instilatii. Prezervant: Mertiolat de sodiu 0,0025%.
Actiune terapeutica
Stimulator nespecific al rezistentei antiinfectioase.

Indicatii
Este indicat pentru prevenirea infectiilor nespecifice ale cailor respiratorii (rinite, sinuzite, amigdalite, faringite, laringite, bronsite) si pregatirea preoperatorie in interventiile chirurgicale O.R.L.
Mod de administrare
Se administreaza zilnic, prin pulverizari sau instilatii nazale (3 picaturi in fiecare narina, de 3-4 ori/zi, timp de 12 zile).
In perioada de incidenta crescuta a infectiilor respiratorii, administrarea se poate repeta dupa o pauza de 7-10 zile.
Fiolele se agita inainte de intrebuintare.
Contraindicatii
Bolile infectioase acute si convalescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism poliarticular acut, cardiopatii decompensate, insuficienta hepatica, nefropatii, sarcina, diabet.

Conditii de pastrare
Se pastreaza la temperaturi cuprinse intre +4 - +14 grade Celsius.
Termen de valabilitate: 3 ani.

Citeste si despre:

Ce este terapia cu aerosoli Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Terapia cu aerosoli marini Simptome care trebuie sa te trimita la medic in caz de raceala sau gripa Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie si pentru copii Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Copilul este bolnav. Se poate duce la scoala sau nu?