Timp de sangerare

Durata necesara pentru ca o incizie de dimensiuni standardizate, practicata in scop diagnostic, sa inceteze sa mai sangereze.

Indicatii - Masurarea timpului de sangerare (T.S.), metoda sensibila de evaluare a hemostazei primare (agregarea plachetelor intre ele, care duce la formarea unui cheag, "trombusul plachetar") permite cercetarea unei tendinte hemoragice si supravegherea tratamentelor antiagregante plachetare.

Tehnica - Metoda lui Ivy, cea mai intrebuintata, consta in practicarea pe antebrat a unei incizii de 1 milimetru profunzime pe 1 centimetru lungime la o presiune de 40 milimetri coloana mercur mentinuta cu un tensiometru (brasarda servind la masurarea presiunii arteriale).

Rezultate - Timpul de sangerare este in mod normal mai mic de 10 minute. Acest timp este mai mare in caz de trombopenie (micsorarea numarului de plachete din sange), de trombopatie (anomalie a functionarii plachetelor), congenitala sau dobandita, si in cazul bolii lui Willebrand.

Citeste si despre:

Sangerarea rectala Tot ce trebuie stiut despre sangerarile din timpul ovulatiei Probleme ce pot aparea in timpul administrarii pilulelor anticonceptionale Sangerarea vaginala: ce este normal si ce e patologic? Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Primul ajutor in caz de sangerare severa Sangerarea in timpul sarcinii Sangerarea dupa actul sexual Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual Sarcina: sexul in timpul sarcinii
Cere sfatul medicului ×