Parodontoliza

Distrugere treptata si ireversibila a parodontiului.
Parodontolizele sunt conserutive unei parodontopatii profunde (afectare profunda a parodontiului). Ele sunt precedate printr-un stadiu de inflamatie superficiala a gingiei (gingivita). In cursul evolutiei bolii, disparitia suportului osos este insotita de o dezlipire a gingiei in jurul dintelui (punga gingivaIa).
Parodontoliza este cauza esentiala a pierderii dintilor inrepand cu varsta de 30 de ani. Ea evolueaza de cele mai multe ori in mod cronic.

Tratament - Acesta incepe prin suprimarea cauzei bacteriene a bolii asigurand invatarea periajului minutios si eficace, si printr-un detartraj-polizaj al radacinilor. Atunci cand boala progreseaza in profunzime, o interventie in lambou (dezlipirea chirurgicala a gingiei) permite curatirea si chiuretarea leziunilor si opreste astfel evolutia lor.
Tratamentul poate, de asemenea, sa cuprinda acoperirea eventuala a structurilor distruse cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei sau altor materiale.

Citeste si despre:

Adenomioza uterina Pierderea auzului odata cu varsta (prezbiacuzia) Cancerul de apendice Metode de tratament a cicatricilor post-acnee Sindromul de compartiment abdominal Combaterea spasticitatii dupa un accident vascular cerebral Scleroza primara laterala Afectiunile leucocitare la copii Ecoendoscopia, tehnica moderna de diagnostic, folosita si in scop terapeutic Autoexaminarea sanilor in preventia cancerului de san