Parodontoliza

Distrugere treptata si ireversibila a parodontiului.
Parodontolizele sunt conserutive unei parodontopatii profunde (afectare profunda a parodontiului). Ele sunt precedate printr-un stadiu de inflamatie superficiala a gingiei (gingivita). In cursul evolutiei bolii, disparitia suportului osos este insotita de o dezlipire a gingiei in jurul dintelui (punga gingivaIa).
Parodontoliza este cauza esentiala a pierderii dintilor inrepand cu varsta de 30 de ani. Ea evolueaza de cele mai multe ori in mod cronic.

Tratament - Acesta incepe prin suprimarea cauzei bacteriene a bolii asigurand invatarea periajului minutios si eficace, si printr-un detartraj-polizaj al radacinilor. Atunci cand boala progreseaza in profunzime, o interventie in lambou (dezlipirea chirurgicala a gingiei) permite curatirea si chiuretarea leziunilor si opreste astfel evolutia lor.
Tratamentul poate, de asemenea, sa cuprinda acoperirea eventuala a structurilor distruse cu ajutorul coralului, hidroxiapatitei sau altor materiale.

Citeste si despre:

Cum se transmite variola maimutei? Hematomul aparut in urma unui traumatism Semnele si simptomele generale intalnite in fibromatoza Migrena in timpul menstruatiei Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali Vitamina D - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman MedLife anunta o crestere de 28% pentru primul trimestru din acest an Factorii care influenteaza pozitiv mesele in familie Terapia cu lumina sau fototerapia, de ajutor in mai multe afectiuni Spitalul Wiener Privatklinik din Austria a inregistrat o crestere de 32% a pacientilor romani in primele 3 luni ale anului