Ovarelor polichistice (sindrom al)

afectiune cronica ce se caracterizeaza prin prezenta pe ovare a unor multiple chisturi tari de marime variabila, prin tulburari ale fluxului menstrual, printr-o pilozitate abundenta si printr-o greutate excesiva.
Sindromul ovarelor polichistice are o cauza inca necunoscuta. Tulburarile menstruale constau intr-o absenta sau o neregularitate a fluxului menstrual si in tulburari ale ovulatiei. Totusi, unele femei au sarcini fara probleme in pofida anomaliilor ciclului lor menstrual.

Tratament -
Tratamentul este cel al simptomelor. El poate consta in inducerea ovulatiei daca femeia doreste sa ramana gravida, dar rezultatele raman mediocre. Uneori este avut in vedere un tratament celiochirurgical, laserul sau rezectia celiochirurgicala a unei parti a peretelui ovarului permit uneori producerea ovulatiilor. Daca nu se doreste o sarcina, un tratament hormonal cu antiandrogeni serveste la reglarea scurgerilor menstruale si la diminuarea pilozitatii in cateva luni. Uneori, contraceptia orala permite dispantarea chisturilor.
Sinonime: distrofie ovariana, ovarita sclerochistica, polichistoza ovariana, sindrom al Stein-Leventhal.

Citeste si despre:

Diabetul zaharat de tip 2 si sindromul ovarelor polichistice Sindromul ovarelor polichistice: cauze, diagnostic si tratament Sindromul ovarului polichistic Ce trebuie sa stii despre sindromul ovarelor polichistice, cauza frecventa a infertilitatii Ce este sindromul ovarelor polichistice si cum poate fi tratat Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Tratament naturist pentru sindromul metabolic Laparoscopia in diagnosticul afectiunilor uterului, trompelor si ovarelor Sindromul hiperstimularii ovariene