Interferenta

1. Efect de suprapunere a unor miscari vibratorii de aceeasi perioada, provenind din surse diferite, ajungandu-se la neutralizarea reciproca in anumite pozitii de coincidenta.
2. Interactiune reciproca intre 2 agenti patogeni.
3. Intalnire a fronturilor de unde a doi stimuli cardiaci cu puncte de plecare diferite, avand ca efect instalarea fazei refractare si incetinirea transmiterii sau anihilarea lor. cand intalnirea are loc in masa miocardului, dupa prealabila activare, apar asa-numitele batai fuzionate, atriale sau ventriculare. Cand jonctiunea este atrioventriculara si se produce in perioada refractara absoluta a nodului, ia nastere o disociatie completa - in perioada refractara relativa stimulul nu trece, dar descarca celalalt centru sau preia chiar, momentan conducerea.

Citeste si despre:

Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Benzodiazepine Mentine-ti o stare pozitiva pe timpul iernii Beneficiile ultrasunetului in fracturi Incontinenta urinara in boala Parkinson Ce este chiropraxia? Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Constipatia la adulti HALLUX-VALGUS (monturi) Nevroza si comportamentele nevrotice
Cere sfatul medicului ×