Feculent

aliment glucidic bogat in amidon. Feculentele sunt reprezentate, in principal, prin cereale (grau, orez, secara etc.), prin semintele de leguminoase (fasole, linte) si prin tuberculi (cartofi, batate dulci, napi etc.), precum si prin numeroase produse fabricate plecand de la aceste alimente (paine, paste fainoase). Bogatia lor in amidon le inscrie in categoria surselor de glucide cu absorbtie lenta - care furnizeaza energie intr-un mod lent si treptat, mai ales daca acestea contin si fibre. Astfel, este recomandat sa se consume feculente inaintea unei activitati fizice indelungate.

Citeste si despre:

Pierderea auzului poate accelera declinul cognitiv? Imbatranirea memoriei versus dementa - cum le deosebim MedLife atinge capitalizare de 1 miliard euro la BVB si dovedeste ca este cea mai valoroasa companie a sectorului de sanatate din Romania De ce avem pofta de dulciuri in perioadele stresante De ce migrenele afecteaza cu precadere femeile? Screening non-invaziv pentru cancer colorectal si gastric De ce noile generatii au un risc mai mare de cancer Legatura intre micul dejun si sindromul metabolic Rolul somnului in reglarea apetitului si a greutatii corporale Impactul varstei mamei asupra calitatii celulelor stem recoltate