Cauterizare

Proces prin care este distrus un tesut (piele de ex.) folosind curent electric, caldura, gheata (zapada carbonica) sau substante chimice (ex.: nitrat de argint).
Distrugere a unui tesut cu scopul de a suprima o leziune, de a opri o sangerare sau de a face sa regreseze inmugurirea exuberanta a unei cicatrici.
Cauterizarea este cel mai des localizata si superficiala, practicata pe piele sau pe o mucoasa. Principalele metode de cauterizare sunt electrocoagularea, prin trecerea unui curent electric prin bisturiul electric, distrugerea cu laser, crioterapia (tratamentul prin frig). Uneori se recurge la aplicarea unei substante caustice.

Citeste si despre:

Ce este de facut cand se infecteaza o rana cauterizata Recuperarea dupa o interventie chirurgicala Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Rinita non-alergica Sindromul ochiului uscat si iritatia ochiului Keratoconjunctivita sicca Condiloamele acuminate anale Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Sangerarea rectala Unghiile incarnate