Postata de Azgarte cu 12 ani in urma.
Am unele presupuneri referitor la originea durerilor în gastrită şi ulcer gastric, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg de sunt adevărate.
Presupun că durerea poate apărea datorită a 3 consecinţe principale: iritarea locală de către alimente, de către sucurile gastro-intestinale şi de către peristaltismul gastric (în timpul senzaţiei de foame, amestec şi propulsaţie). Diferenţa pe care o găsesc e: în gastrită se simte durere datorita iritării alimentelor şi motilităţii, pe cînd în ulcer - datorită sucurilor şi motilităţii. De nu am dreptate sau de mai sunt cauze majore, vă rog să mă elucidaţi.
Pirozisul apare datorită hiperacidităţii sau e şi o consecinţă a senzaţiei de calor a inflamaţiei?
acum 12 ani
Nu este importanta aceasta clasificare a modului de iritatie a mucoasei gastrice, este importanta cauza gastritei sau a ulcerului . Cauza cea mai frecventa si mai ingrijoratoare este infectia cu Helicobacter pylori, aceasta trebuie investigata si tratata obligatoriu, datorita asocierii cu cancerul gastric.Pirozisul apare datorita refluxului gastroesofagian( tot aciditate refluata pe esofag) datorata unei hernii hiatale sau unei probleme a sfincterului dintre stomac si esofag.Multa sanatate!
acum 12 ani
N-am cerut să-mi categorizezi importanţele. Rugam fiziopatologie, ramură neatinsă în răspunsul tău.
acum 11 ani
DISPEPSIA cauze
prezenta substantelor iritative în lumenul gastro-duodenal leziuni ale mucoasei în gastroenteritele acute (alcool, infectii) distensia anormală a stomacului (stenoza pilorică) inflamatia asociată altor afectiuni abdominale acute (apendicită, colecistită,peritonită, pancreatită, ocluzia intestinală)torsiunea/traumatismul unor viscere
Semne si simptome digestive
Localizarea durerii corespunde in mare pozitiei anatomice a viscerului afectat.
Iradierea, alaturi de localizare caracterizeaza foarte bine un anumit tip de durere. Spre exemplu iradierea clasiva a durerii din hipocondrul drept in colica biliara spre spate si in umarul drept sau a celei din regiunea lombara in colica reno-ureterala de-a lungul ureterului sau nervilor abdomino-genitali spre organele genitale externe. De mentionat ca uneori durerea poate sa fie putin intensa sau chiar sa lipseasca la sediul obisnuit si se poate manifesta preponderent in zonele de iradiere caracteristica.
Intensitatea durerii abdominale este diferit apreciata de bolnav in functie de o sensibilitate psihologica individuala fata de durere in general. Ea poate fi: moderata, intensa sau insuportabila. Durerile mari sau insuportabile intalnite de exemplu in colica reno-ureterala sau colica biliara fac ca bolnavul sa fie agitat, nelinistit si sa adopte diferite pozitii antalgice.
Caracterul durerii poate fi descris de bolnavi ca si colica, arsura, intepatura, "lovitura de pumnal", torsiune, distensie, durere terebranta etc.
Conditiile de aparitie sau intensificare ale durerii au o importanta deosebita. Se va cauta sa se precizeze daca durerile au sau au avut raport cu alimentatia in general (ulcer) sau cu felul alimentatiei (abuz de grasimi la declansarea unei colici biliare), cu mictiunea, defecatia (recto-sigmoidite), pozitia bolnavului (periviscerite) sau cu alte imprejurari mai putin obisnuite (debutul colicii reno-ureterale dupa trepidatii).
Conditii de diminuare sau disparitie. Se va preciza in ce conditii durerea diminua sau dispare: la alimentatie, sau alcaline (ulcerul duodenal), la antispastice sau caldura (colica biliara), la presiune (colica saturnina)
acum 7 ani
Da durerea apare la alimentatie acida si dispare la cea alcalina,ce am?vreau sa stiu cum tratez gastrita asta ?
acum 7 ani
Si ma deranjez si la stomac,sunt acide si scaunele!!!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua