acum 13 ani
Transpiraţia excesivă sau hiperhidroza poate avea diferite cauze:
1.Menopauza - femeile care intra la menopauza pot avea bufee - cresterea temperaturii corpului insotita de transpiratie si senzatie de caldura intensa
2.Febra - apare cand temperatura corpului creste peste o anumita limita. Ea apare in cazul multor tipuri de infectii bacteriene si virale. Cand temperatura corpului reuseste sa revina la normal, pacientul poate avea transpiratie profuza, care reprezinta modalitatea organismului de a scapa de caldura in exces. Episoade repetate de febra urmate de transpiratii si frisoane pot indica o infectie severa sau alte afectiuni.
3.Hipoglicemia (nivel scazut al glucozei in sange).
4.Hipertiroidismul (functionare in exces a tiroidei). Uneori glanda tiroida produce cantitati in exces da hormon numit tiroxina. Aceasta afectiune poate avea o serie de semne si simptome:pierdere in greutate, puls rapid si neregulat, nervozitate si sensibilitate la caldura. De asemeni poate determina aparitia unei transpiratii in exces.
5.Tuberculoza.
6.Anumite medicamente. Medicamentele care pot determina transpiratie in exces includ antipsihotice folosite pentru tratarea tulburarilor mentale, morfina si doze in exces de hormon tiroidian, tiroxina. Analgezicele cum ar fi aspirina si acetaminofenul determina de asemeni transpiratie in exces.
7.Unele alimente si bauturi. Consumarea de bauturi fierbinti si a celor care contin cafeina sau alcool pot determina transpiratie, la fel ca si ingerarea de mancaruri foarte iuti.
8.Ereditatea - unele persoane mostenesc tendinta de a transpira excesiv, in special pe palme si pe tălpi.
Pentru un diagnostic precis trebuie însă efectuate nişte analize.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua