Nelamurire!

Sarcina

Postata de andreea34149636 cu 13 ani in urma.

Buna seara!

Sunt insarcinata in 30 saptamani si in urma analizelelor am fost diagnostificata cu tricomonas. Doctorului meu ai este teama sa imi prescrie antibiotice , a spus ca ar trebuii sa mai astept pana la 32 de saptamani. Imi este tare teama sa nu imi afecteze copilul si mai ales ca am optat pentru o nastere normala si am citit ca tricomonas nefiind tratata la nastere imi poate afecta copilul.
Va rog mult sa ma indrumati sa procedez cat mai corect.


Va multumesc,
Andreea.

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Iuli

acum 13 ani

Poti cauta pe net nformatii, exista multe mai ales daca stii engleza, si banuiesc ca da. In primul rand trebuie sa vezi ce s-a intamplat de ai trichomonas, daca l-ai luat de la partener (tatal copilului?), trebuie neaparat sa faca analize si sa se trateze si el. Pe urma, trichomonas poate provoca nastere prematura, ruptura prematura a membranelor, chiar decesul intrauterin al copilului. De asemenea, se poate transmite copilului, caz in care acesta va trebui sa fie supus unui tratament antibiotic. Eu zic ca ar fi mai bine sa nasti prin cezariana data fiind situatia (de ce sa risti?).
Se foloseste metronidazol pt tratament, dar acesta poate avea efecte nocive asupra copilului. Din cate stiu, la gravida se trateaza numai daca are simptome deranjante. Sau se poate folosi clotrimazol ovule, ca tratament alternativ.
Succes oricum si vezi totusi cum ai putut lua aceasta BTS...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
andreea34149636

acum 13 ani

Buna Iuli. In primul rand vreau sa iti multumesc pentru atentia ta acordata acestei intrebari si binenteles pentru raspuns. Eu sunt la a doua nastere, mai am o fata de aproape 14 ani , si de cand am fost insarcinata cu ea am avut candida.
Deci, de aproape 14 ani ma chinui cu aceasta ciuperca , de foarte multe ori m-am tratat , mi-a trecut , dar mi-a si reaparut. Cand am ramas insarcinata in primele trei luni nu am avut nimik, iar apoi mi-a aparut . Cred ca virusul il aveam si nu stiu ce l-a declansat.
Sper sa reusesc pana la urma si sa trec cu bine , eu si baietelul pe care il astept. Apropo m-am decis sa fac cezariana.
Iti multumesc inca o data . Sper sa mai vb.

Raspunde
 
0
 
Google

acum 13 ani

Tratamentul gravidelor cu tricomonaza

Infectia cu tricomonas in timpul sarcinii creste riscul rupturii premature a membranelor si a nasterii premature. Riscul nu pare sa scada nici daca boala este tratata. Organizatiile internationale recomanda ca femeile insarcinate si infectate cu tricomonas si care prezinta simptomatologie oricand in timpul sarcinii, sa ia o singura doza de 2 g de metronidazol pe cale orala. Supozitoarele vaginale (ovule) sau cremele cu metronidazol, nu sunt eficace in tratamentul bolii dar pot reduce disconfortul si inflamatia din zona genitala

Raspunde
 
0
 
Google

acum 13 ani

Ce este metronidazolul?

Metronidazolul este un antibiotic folosit pentru tratarea diferitelor tipuri de infectii. Este disponibil sub forma de comprimate, preparate topice si ovule intravaginale. Este folosit in mod frecvent pentru infectiile genitale, de aceea femeile insarcinate ar putea necesita tratament. Este pe piata de mai mult de 40 de ani. O alta denumire comerciala a acestuia este Flagyl.
Cuprins articol

1. Generalitati
2. Efectele asupra fertilitatii
3. Efectele asupra fatului
4. Metronidazolul si cancerul
5. Metronidazol in timpul alaptarii

Efectele asupra fertilitatii

Ar putea ca administrarea de metronidazol sa diminueze posibilitatea ca femeia sa ramana insarcinata?
Nu exista nici o cercetare care sa ateste acest lucru; cu toate acestea, nu exista nici un studiu care sa demonstreze ca folosirea metronidazolului scade sansele ca femeia sa ramana insarcinata.

Este posibil ca administrarea metronidazolului in timpul sarcinii sa produca pierderea sarcinii?
Nu. Exista un studiu efectuat pe 4000 de femei insarcinate care au luat metronidazol in primul trimestru de sarcina; se pare ca administrarea acestuia nu a crescut riscul de avort la aceste femei.
Efectele asupra fatuluiSus

Ar putea ca administrarea de metronidazol in timpul sarcinii sa produca defecte congenitale sau alte efecte adverse asupra fatului?
Folosirea metronidazolului a fost controversata de-a lungul anilor. Studii mai vechi au aratat o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale la fat. In schimb, studiile recente au aratat ca de fapt defectele congenitale nu ar fi produse de catre metronidazol. Studiile recente, efectuate pe mii de femei insarcinate expuse la metronidazol la inceputul sarcinii, nu au gasit nici o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale sau a altor tipuri de efecte adverse. Desi mai exista anumite surse care contraindica administrarea acestui drog in timpul primului trimestru sau pe toata perioada sarcinii, datele curente nu sustin acest lucru.

Dar daca metronidazolul este administrat prin aplicatii topice sau intravaginal?
Preparatele topice de metronidazol sunt foarte putin absorbite si nu determina un nivel semnificativ sanguin. Cu toate acestea, administrarea intravaginala a medicamentului determina o absorbtie mai crescuta a acestuia. Cu toate acestea, odata ce medicamentul este sigur de administrat pe cale orala, atat calea vaginala cat si cea topica sunt considerate fara riscuri asupra sarcinii.

Pot lua metronidazol in orice moment al sarcinii?
Nu exista dovezi care sa ateste ca folosirea metronidazolului in orice moment al sarcinii ar avea risc asupra fatului. Pentru anumite afectiuni, acesta este singurul medicament cu care se pot trata si este foarte important sa tratam infectiile vaginale in timpul sarcinii.
Metronidazolul si cancerulSus

Se spune ca acest medicament poate produce cancer. Este adevarat?
S-a demonstrat ca metronidazolul produce modificari ale materialului genetic si cancer la animale. Nu s-a demonstrat acest lucru si asupra oamenilor. Un studiu efectuat pe cateva sute de femei insarcinate nu a aratat cresterea incidentei cancerului dupa folosirea metronidazolului.
Metronidazol in timpul alaptariiSus

Metronidazolul este excretat in laptele matern in cantitati destul de mari, au fost raportate procente de pana la 20% in acest sens. Cu toate acestea, aceasta doza este mult sub nivelul terapeutic folosit pentru tratarea copiilor mici, care au fost capabili sa tolereze acest drog, fara efecte adverse asupra lor. In plus, un studiu efectuat pe 12 femei care luau metronidazol de trei ori pe zi, nu a aratat efecte adverse asupra fatului.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Importanta nutritionistului in perioada de sarcina Lucruri minunate care se intampla numai in sarcina Cele mai ciudate simptome de sarcina Astmul bronsic si sarcina Exercitiile fizice dupa sarcina - cand se pot incepe

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×