Postata de marianmar cu 14 ani in urma.
Administrarea de Ginipral gravidei incepand cu saptamana 15 are efecte adverse asupra fatului?
Adauga raspunsacum 14 ani
Am copiat pt tine prospectul acestui medicament :''''GYNIPRAL, comprimate a 0,5 mg , comprimate
hexoprenalinum
GYNIPRAL, comprimate a 0,5 mg - comprimate
Compoziţie: Fiecare comprimat conţine 0,5 mg hexoprenalină sulfat.
Acţiune terapeutică: Gynipral previne o naştere prematură sau iminenţă de avort prin relaxarea musculaturii uterine. În majoritatea cazurilor este astfel posibilă prelungirea sarcinii până la data presupusă de naştere.
Indicaţii: Iminenţa de avort şi de naştere prematură (în principal pentru continuarea tratamentului perfuzabil).
Mod de administrare: Se administrează cu puţin lichid.
Dozare: Dacă nu există alte prescripţii din partea medicului, se urmează cu stricteţe următoarele recomandări: iminenţa de avort sau de naştere prematură: după o administrare anterioară de Gynipral soluţie injectabilă, tratamentul cu comprimate a 0,5 mg se începe cu 1-2 ore înainte de sistarea administrării perfuziei cu Gynipral. Iniţial se ia un comprimat la fiecare 3 ore, apoi la intervale mai largi de 4-6 ore (4-8 comprimate pe zi) cu puţin lichid.
Contraindicaţii: Gynipral nu se administrează în caz de: hiperfuncţie tiroidiană, boli cardiace mai ales inflamatorii ale miocardului, disfuncţii cardiace cu frecvenţă cardiacă mare şi anumite valvulopatii; boli severe hepatice şi renale, glaucom, hemoragii uterine severe (dezlipire prematură de placentă), infecţii uterine. Perioada de alăptare: nu se foloseşte în perioada de alăptare.
Efecte secundare: Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, anxietate, tremor fin al degetelor, transpiraţii, palpitaţii şi ameţeli. De asemenea poate apărea hipotensiune, mai ales scăderea valorii tensiunii diastolice (= minimă). În rare cazuri sunt posibile greţuri şi vărsături. În cazuri izolate unii pacienţi prezintă ritm cardiac neregulat, dispnee, senzaţie de presiune toracică. Aceste simptome dispar foarte rapid la întreruperea tratamentului. Glicemia poate fi crescută mai ales în caz de diabet concomitent. Diureza este redusă mai ales în faza iniţială a tratamentului. Totuşi, pacienţii cu tendinţă la retenţie excesivă de lichid in sectorul tisular (formarea de edeme) au tendinţă mai mare la scăderea diurezei. Peristaltismul intestinal poate fi redus în cursul tratamentului, fiind necesară asigurarea unei defecaţii regulate.
Interacţiuni: Gynipral poate interacţiona cu unele medicamente. Unele preparate antihipertensoare ca beta-blocantele reduc sau anulează efectul Gynipral. Acţiunea medicamentelor antidiabetice este redusă. Anumite medicamente pentru circulaţie şi antiastmatice cresc mai ales efectele secundare (pulsaţiile cordului, creşterea frecvenţei pulsului), de asemenea cafeaua şi ceaiul pot intensifica efectele secundare ale Gynipral-ului. Gynipral nu se foloseşte împreună cu alcaloizi ergotaminici. Gynipral nu se foloseşte cu preparate de calciu, vitamina D sau dihidrotahisterol. Vă rugăm informaţi medicul despre medicaţia pe care o luaţi, mai ales dacă a fost prescrisă de alt medic. Dependenţă: Nu a fost observată până în prezent.
Precauţii: Dacă apar contraindicaţii sau efecte secundare informaţi medicul. Tensiunea arterială, frecvenţa şi funcţia cardiacă trebuie controlate regulat de medic. La diabetici trebuie măsurată glicemia la intervale regulate. Deoarece tratamentul cu Gynipral reduce diureza, urmăriţi orice semn de retenţie lichidiană în spaţiul tisular (edeme ale membrelor inferioare, dispnee datorită încărcării plămânului cu lichid. Aceasta este important mai ales la pacienţii trataţi cu corticosteroizi sau cei cu boli renale. Dacă urmează să fiţi operat, informaţi anestezistul despre tratamentul cu Gynipral. Urmăriţi data expirării. Nu ţineţi preparatul la îndemâna copiilor!
Formă de prezentare: Cutii a 20 sau 100 comprimate.
Condiţii de păstrare: Feriţi de lumină, păstraţi produsul în ambalaj original! Pentru orice nelămuriri, consultaţi medicul curant!''''
A.P.P.:
acum 14 ani
:) i ti multumesc tare mult Silvia dar i ti dai seama,a ca deja am citit si rascitit prospectul Gynipralului. Problema era ca doi medici fffff bine cotati s au contrazis pe seama Ginipralului si m au bagat in biblioteca nestiind ce sa mai cred.Cel care a urmarit sarcina pana in saptamana 15,din bucuresti,nu a fost de acord cu administrarea gynipralului ptr ca sarcina era prea mica(15 saptamani).De aceea ma tem de eventuale efecte adverse asupra fatului.Dar dupa cum am mai citit pe forum se pare ca este folosit chiar si mai devreme(12 saptamani) , si totul a fost ok.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua