sunt geloasa

Psihologie si psihoterapie

Postata de pits cu 9 ani in urma.

cum pot sa scap de gelozie ?sunt prea geloasa pe orice fata care se apropie de iubitul meu chiar si pe prietenele mele plus ca ma enerveaza cand se uita si la videoclipuri cu tot felu de fete pe internet ,uneori face intentionat el nu isi da seama ca imi face rau si cateodata chiar vreau sa ma despart de el din cauza asta plus ca si noaptea am tot felu de vise din cauza asta ..nu stiu ce sa mai fac .Cand merg pe strada se uita la orice fata ma simt inferioara tuturor.Vreau un sfat va rog .

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 9 ani

Intr-o arecare masura sentimentul de gelozie reprezinta ceva firesc, mai ales atunci cand iti simti relatia amenintata.
Totusi, daca manifesti prea frecvent si intens acest sentiment, poate semnala o incredere scazuta in propria persoana. Gelozia dusa la extreme, nu doar ca te afecteaza pe tine, dar poate afecta si relatia cu partenerul tau. Tocmai de aceea este un aspect care trebuie rezolvat inca din timp.
Il poti expune aceasta problema partenerului tau, vorbeste-i deschis despre sentimentele pe care le ai in urma comportamentului pe care il manifesta. Spune-i cum te simti atunci cand se uita dupa alte fete de fata cu tine, la filme pentru adulti etc, si roaga-l sa isi schimbe comportamentul. Cred ca nici lui nu i-ar placea ca tu sa te arati interesata de alte persoene de sex opus.
Poti citi in site-ul Psihoutil - mai multe informatii despre comunicarea in cuplu, despre gelozia, despre dezvoltarea ta personala.

Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721.349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
0
 
Advertisement
pits

acum 9 ani

Multumesc..O sa incerc dar nu cred ca va da rezultate .Am nevoie de niste calmante cateodata pt ca ma enervez si nu mai stiu cum sa reactionez ..este bine sa iau ceva pt asta ?

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 9 ani

Doar după un consult de specialitate, psihiatric. Te pot pune ȋn legătură cu dna. dr cu care ține legătura cabinetul Psihoutil. E bine de știut că medicația nu schimbă gândirea și comportamentul unei persoane, doar ameliorează simptomele fiziologice atata timp cât urmezi tratamentul. La ȋncetarea medicației, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este bine să combini tratamentul medicamentos cu tratamentul psihoterapeutic.
Aici poti citi mai multe despre tratamentul - psihoterapeutic vs. medicamentos:
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/deosebirile-dintre-psiholog-si-psihiatru/

O abordare efcientă a tulburailor emoționale (gelozie, posesivitate, nervozitate, stres, anxietate s.a) o reprezintă psihoterapia cognitiv-comportamantală.
Această formă de psihoterapie conține metode de schimbare a stilului disfuncțional de gândire, generator de stima scazuta, nesiguranta, gelozie, timiditate, furie, depresie și, în consecință, dificultăți de integrare în viața personală sau /și profesională.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet dar la fel de practic și chiar mai comod prin intermediul internetului, adică, ONLINE!

Pentru mai multe detaili puteti copia link-ul - sus in bara de cautare:
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online/

Cu multă căldură,
Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721.349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cum pot gasi un psihoterapeut bun? Psihoterapeut Lavinia Stoian ne vorbeste despre cum iti revii dupa decesul unei persoane dragi De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog? Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×