Postata de MembruMobileApp309500 cu 8 ani in urma.
De ceva vreme am o anxietate puternică.Bătăi de inima,respirație îngreunată,frica de a innebuni.Am avut un atac de panica acum câteva zile în autobuz(am observat că cel mai des apare vara pe căldură)după acel atac de panica îmi e frica ca ceva e anormal cu mine,ca îmi voi pierde controlul.Ce as putea să fac?
Adauga raspunsacum 8 ani
Buna ziua,
Inteleg ca iti este foarte greu sa te confrunti cu tacuri de panica. Te sperii si te gandesti ca ai putea sa iti pierzi controlul.
Vestea buna este ca tulburarile anxios-depresive, se trateaza eficient cu ajutorul sedintelor cognitv-comportamentale la cabinet sau online. Poti invata sa iti controlezi panica prin exercitii de relaxare, respiratie abdominala lenta, metode de decatastrofare si comportamentale, exercitii de desensibilizare. Astfel, vei invinge anxietatea, atacurile de panica, vei avea mai multa energie, mai multa incredere si siguranta in sine.
Apeleaza din timp la sedintele de psihoterapie, altfel risti ca aceste simptome de panica sa se cronicizeze si acutizeze, in acest caz fiind mai greu de tratat.
Mai multe detalii despre tratamentul anxietatii si panicii, al exercitiilor de relaxare si de respiratie, a metodelor de dezvoltare personala, poti citi accesand in bara de cautare, aceste link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/
http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/
http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/
Sper ca aceste detalii sa iti fie utile. Alte articole de specialitate, gasesti in site-ul Psihoutil.
Daca te pot ajuta si cu alte informatii, imi poti scrie aici sau pe e-mail.
Multa sanatate!
acum 8 ani
Se intampla adesea ca anxietatea si/sau atacurile de panica sa aiba la baza o modalitate mai speciala de a ne raporta la mediul in care traim. In aceste cazuri, dupa cum spune si colega, sesiunile de psihoterapie, pot fi de un real folos.
Teama/nelinistea nu poate fi eliminata complet din viata noastra si nici nu ar fi benefic pentru noi, pentru ca e sentimentul ce ne fereste de multe aspecte ce ne pot face cu adevarat rau. E insa bine sa stim sa o temperam, sa o utilizam mai bine, pentru ca forma benefica a curajului nu e altceva decat o teama invinsa, tinuta sub control. Utilizand mai bine temerile noastre putem sa progresam, sa ne dezvoltam abilitatile.
Psihoterapeutul poate sa te sprijine in primii tai pasi in a invata sa traiesti cu temerile tale.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua