diversificarea 6 luni

Nutritia copiilor

Postata de cazacu21 cu 10 ani in urma.

buna ziua. am un bebe care intr-o saptamana face 6 luni si as vrea si eu o lista cu ce as putea sa ii dau sa manance.ce as putea sa ii mai adaug in masa lui zilnica.
va multumesc!!!

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Dr. Tamara Marcovici

acum 10 ani

Buna dimineata. In primul rand, va rog sa precizati care este alimentatia sugarului in prezent, adica: numar de mese/24 ore, tipul de lapte administrat (lapte mama sau formula), cate mese diversificate are si care sunt alimentele administrate, cum are tranzitul intestinal (numar scaune/24 ore, aspect scaune), etc. Astept raspunsul D-voastra si revin. O zi buna!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Irina

acum 10 ani

La 6 luni bebelusii pot manca fructe si legume "clasice": cartofi, pastarnac, morcov, artiso, vanata, conopida, brocoli, dovlecel, dovleac, fasole verde, ardei, rosii si castraveti (undeva intre 6 si 8 luni in functie de cum le tolereaza), pere, caise, piersici, avocado, mar (cu atentie, e greu de mestecat la varsta asta, noi il fierbeam la inceput), banana, pepene. Legumele se pot da fierte bine. Atat fructele cat si legumele se pot taia in bucati care fac marimea unui pumn de bebelus. Daca la inceput bebelusul nu stie ce sa faca cu ele, mai asteptati, peste cateva zile/saptamani va sti! Atentie la citrice, potential alergen, mai bine sa se astepte pana la 9 luni, iar pentru fructele cele mai alergene (capsuni, zmeura, mure, ananas, kiwi) varsta de un an e cea mai sigura. Cand a inteles ce se poate face cu bucatile de mancare, il puteti da si o coaja de paine (paine alba la inceput, de la 7 luni se poate incerca cea integrala, mai greu de digerat), pe care multi copii o mananca cu mare placere. Acelasi sfat pentru pastele fainoase. Carnea in primul an nu e indispensabila, e bine sa se astepte pana pe la 9-10 luni, cand bebelusul suporta deja bine fructele si legumele. De evitat la inceput lichidele diverse si felurite (sucuri de fructe, supe), care umplu repede stomacul, nu aduc mare lucru in plus fata de lapte, mai ales daca bebelusul e alaptat (dar aduc mult in minus) si care nu il invata pe bebe cum sa manance. Succes!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor Simptome la copii - semnificatii posibile Merele si bananele in alimentatia copiilor Obezitatea la copii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×