CAP DEFORMAT

Nou nascutul

Postata de 86crissaz cu 12 ani in urma.

Copilul meu s-a nascut cu bosa si acum la 2 ani si 6 luni inca mai are capul deformat. Are parul mai lungut si nu se vede insa la atingere se simt goluri! Tin sa mentionez ca am nascut prin cezariana pentru ca am avut sarcina pelviana. Am fost la mai multi pediatri si toti mi-au spus ca bosa se va retrage si totul va fi bine! Bosa s-a retras dar capul lui nu este deloc bine. As vrea sa stiu daca a mai fost cineva in aceasta situatie si cum a evoluat dezvoltarea caputului! Multumesc frumos!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 saptamani

Buna ziua,

Bosa la copii, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de "caput succedaneum", poate dura pana la 3 ani pana se retrage complet. Se formeaza atunci cand capul copilului este supus unei presiuni considerabile in timpul nasterii, cum ar fi nasterile pelvine.

In mod normal, aceasta nu ar trebui sa cauzeze nicio problema pe termen lung, deoarece craniul copilului este inca maleabil la nastere si poate reveni la forma sa normala in timp.

Cu toate acestea, daca la atingerea capului simtiti ca exista goluri sau zone moi, este posibil ca copilul dvs. sa aiba plagiocefalie, o conditie care produce o deformare a craniului. Aceasta este de obicei cauzata de pozitia in care doarme copilul si, in majoritatea cazurilor, poate fi corectata prin schimbarea pozitiei in timpul somnului sau prin terapie fizica.

Va sfatuim sa discutati cu medicul pediatru despre acest lucru si sa mergeti la un specialist in chirurgie plastica pediatrica, care va putea evalua mai in detaliu starea craniului copilului dvs.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Nou-nascutul/forma-capului-la-bebelusi-ce-este-normali_297

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B Trusoul nou-nascutului Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului 10 intrebari despre prima saptamana a nou-nascutului Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×