Va rog dacă se poate sa-mi interpretatisi mieacest rezultat de la endoscopie!

Investigatii

Postata de Utilizator11712863425 cu 6 luni in urma.

Esofag faraVE,linieZ prezenta, micaHGTH,stomacul hiperemie parcelara prepiloric-bio,pilor beant,D1,D2 cu cantitate medie de bila prezenta. Va mulțumesc anticipat

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Rezultatul endoscopiei descrie urmatoarele observatii:

"Esofag fara VE" indica faptul ca esofagul, tubul care transporta alimentele de la gura la stomac, nu prezinta vene esofagiene, care pot indica o problema legata de circulatia sangelui in zona abdomenului.

"Linie Z prezenta" se refera la zona unde esofagul se intalneste cu stomacul. Faptul ca aceasta este prezenta este un semn normal.

"Mica HGTH" reprezinta o hernie hiatala mica, o afectiune unde partea superioara a stomacului se blocheaza in diafragma, musculul care separa pieptul de abdomen.

"Hiperemie parcelara prepiloric-bio" indica o inflamatie sau iritatie localizata in zona prepilorica, partea care leaga stomacul de intestinul subtire.

"Pilor beant" semnifica faptul ca pilorul, poarta de iesire din stomac catre intestinul subtire, este larg deschis.

"D1, D2 cu cantitate medie de bila prezenta" arata ca in duoden (primele doua portiuni, D1 si D2), exista o cantitate moderata de bila, fluide produse de ficat pentru digestie.

Trebuie sa discutati aceste rezultate cu medicul dumneavoastra, dar pe baza acestora, pare sa fie necesar un consult gastroenterologic pentru a evalua semnele de inflamatie, hernie hiatala si prezenta bilei in duoden.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Refluxul-gastroesofagian/regim-alimentar-in-boala-de-reflux-gastroesofagian-si-hernia-hiatala_19302

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua