Ureaplasma , complicatii dupa vindecare ?

Investigatii

Postata de Utilizator11734696091 cu o zi in urma.

Am ieșit pozitiv la ureaplasma dar negativ la mycloplasma in urma analizelor ginecologice si as vrea sa stiu daca ma va afecta pe viitor chiar daca m-am vindecat .
Specific, ca , am mai avut myclopsma in trecut dar dupa 3 saptamani de antibiotic doxiciclina m-am vindecat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o zi

Buna ziua,

Ureaplasma este o bacterie care face parte din flora vaginala normala si este prezenta la numeroase femei sanatoase, fara a produce probleme. Cu toate acestea, in anumite conditii, poate cauza simptome si probleme, ca orice alta bacterie.

In ceea ce priveste complicatiile post-infectie, in general, daca tratamentul a fost urmat corect si testele ulterioare au indicat vindecarea, nu ar trebui sa apara complicatii pe termen lung.

Cu toate acestea, exista cateva exceptii. De exemplu, in cazul in care infectia a fost asociata cu sarcina, aceasta poate creste riscul de nastere prematura sau avort spontan.

De asemenea, exista si cateva rapoarte care sugereaza ca Ureaplasma poate fi asociata cu infectii ale articulatiilor sau ale sistemului nervos central, dar acestea sunt situatii foarte rare.

In orice caz, daca aveti nelamuriri sau simptome noi, trebuie sa va adresati medicului ginecolog pentru a discuta despre acestea.

De asemenea, este important sa va testati regulat pentru bolile cu transmitere sexuala, sa folositi prezervativul si sa aveti grija de sanatatea dvs. sexuala in general.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-cu-transmitere-sexuala/infectii-cu-mycoplasma-si-ureaplasma_1095

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua