Scabie sau alergie la acrilic?

Investigatii

Postata de Andrei cu un an in urma.

Buna dragilor , de prin luna mai am inceput sa am mancarime noctura insuportabila, eu si fratele meu cu care impart patul. In ianuarie sau februarie am zugravit camera cu o vopsea Baumit Acrilica, noi suspectam ca mancarimea a fost cauzata de acea vopsea acrilica, asa ca ne-am pus sa dam vopseaua jos de pe perete. Din mai pana in august mancarimea persista.
Am fost la dermatolog si eu ei fratele meu, ne-a trimis sa facem o proba de piele (scuama), la amandoi au iesit negative . Dermatologul ne-a prescris crema de uree 12% + claritine dimineata si seara.
La vreo 2 luni de la debutul mancarimilor, crema de uree nu a ajutar cu nimic , asa ca dermatoloaga a presupus ca ar fi scabie si mi-a prescris sa ma dau 3 zile la rand in fiecare seara , cu unguent cu sulf, dupa ce am terminat tratamentul mi-a iesit bube pe penis si pe dunga chilotului (14 la numar) . Citisem pe forum ca BENZOAT DE BENZIL ar fi mai eficient. M-am dat cu benzoat de benzil, ustura groaznic ,mai ca plangeam de durere, haine si lenjerii spalate la 70 grade , restul hainelor tinute in sac , nici acum nu le-am scos (au o luna in saci). Mancarimile nu au disparut , dar au scazut din intensitate, pot sa dorm, fara sa mai iau claritine, bubele s-au retras cam 80%. Dar mai am mancarimi pe tot corpul, ma mananca si in scalp, si ochii, tot corpul( intepaturi ca si cum umbla ceva pe mine).
Ce e foarte ciudat , ca prietena mea nu are nimic,si cu ea am avut cel mai mult contact piele pe piele, in 3 luni de zile ar fi trebuit sa o infectez si pe ea daca ar fi fost scabie….
Eu tin sa cred ca e o alergie la acrilic, pentru ca si unghiile sunt tari , am si o durere in plamani, ai mei parinti au inceput sa aiba si ei mancarime si bubite. (Tin sa mentionez ca si ei au avut contact cu acea vopsea acrilica ) .
Restul membrilor din casa nu au nimic si nici nu au avut contact cu vopeaua acrilica.
Este posibil ca o alergie la acrilic sa dureze atat de mult ? Vopseaua a fost indepartata definitiv in urma cu aproximativ 1 luna jumate.

Va multumesc de ajutor.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum un an

Buna ziua!

Este posibil ca mancarimea pe care o experimentezi sa fie cauzata de o alergie la acrilic, mai ales daca ai intr-un fel avut contact cu vopseaua. Alergia la acrilic poate afecta pielea si poate provoca mancarimi persistente. Cu toate acestea, este important sa mergi la un dermatolog pentru a primi un diagnostic corect si un tratament adecvat.

In ceea ce priveste scabia, simptomele pe care le-ai mentionat, cum ar fi mancarimea si aparitia de bube, ar putea fi asociate cu aceasta afectiune. Cu toate acestea, doar un dermatolog poate confirma acest diagnostic si poate recomanda un tratament adecvat.

Trebuie sa iei in considerare si alte posibile cauze ale mancarimilor, deoarece acestea pot fi variate si pot fi cauzate de afectiuni diferite sau de factori externi. Un dermatolog poate face investigatii suplimentare pentru a gasi cauza exacta a simptomelor tale.

Alergia la acrilic poate dura o perioada indelungata de timp, in functie de gradul de sensibilitate al organismului tau. Este posibil ca si alti membri ai familiei sa fi dezvoltat alergii similare din cauza expunerii la vopsea acrilica.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/iritatiile-pielii-cele-mai-frecvente-afectiuni-si-cauzele-lor_16928

Raspunde
 
0
 
Andrei

acum un an

Multumesc frumos de raspuns , in timisoara am fost la 2 dermatologi, ambii au pus diagnostic SCABIE, eu am facut testare de scuama de 2 ori, de doua ori a iesit NEGATIV, fratele meu la fel.
Dar e posibil o alergie la acrilic sa tina atat de mult ? Noi am indepartat acrilicul din casa de vreo 2 luni. Dar nici nu ne-am tratat pentru alergie la acrilic, ne-am tratat pentu scabie 🤦🏻‍♂️
Va multumesc.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua