Mononucleoza

Investigatii

Postata de Viorel Emanuel cu 10 ani in urma.

Buna seara. Anul trecut am fost diagnosticat cu mononucleoza (virusul Epstein-Barr), iar de atunci si pana acum starea mea de sanatate s-a imbunatatit considerabil, insa nimeni nu a reusit sa ma lamureasca in privinta unei singure chestiuni: care este riscul de a transmite virusul prin sarut, atata timp cat simptomele sunt de mult trecute si totul este perfect in regula dpdv al sanatatii?

Multumesc anticipat pt raspuns.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua,

Virusul Epstein-Barr, care provoaca mononucleoza, se transmite prin saliva. De aceea, aceasta boala este uneori numita "boala sarutului".

Este important de mentionat ca, desi simptomele mononucleozei pot disparea, virusul poate ramane in organismul dumneavoastra pentru tot restul vietii. Asta inseamna ca aveti potentialul de a raspandi virusul altor persoane chiar si dupa ce v-ati recuperat.

Totusi, transmisia virusului nu este garantata chiar si atunci cand sarutati pe cineva. Multi oameni sunt purtatori ai virusului Epstein-Barr fara a dezvolta niciodata simptomele mononucleozei. Cei mai multi adulti au fost deja infectati cu virusul fara a avea chiar vreodata simptome.

Daca sunteti ingrijorat in legatura cu posibilitatea de a raspandi virusul, cea mai buna varianta este sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/mononucleoza-infectioasa-tablou-clinic-diagnostic-si-tratament_20013
https://sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/mononucleoza-infectioasa-cu-virus-epstein-barr_20631

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua