Ma poate ajuta si pe mine cineva

Investigatii

Postata de DianaAlex cu 12 ani in urma.

Am facut niste analize la sange si nu stiu exact ce inseamna, va rog sa ma ajutati sa le interpretez.
Hematologie:
LEUCOCITE : 11,1 VALORI NORMALE 4 - 9 * 10^3/μL
ERITROCITE: 4.06 VALORI NORMALE 3.6 - 5.5 10^3*10^3/μL
HEMOGLOBINA: 12.8 VALORI NORMALE 11 - 16.5 g/dl
HEMATOCRIT: 37.1 VALORI NORMALE 34 - 54%
TROMBOCITE: 210 VALORI NORMALE 150 - 350 * 10^3/μL
MCV: 91.4 VALORI NORMALE 92 - 96fL
MCH: 31.5 VALORI NORMALE 27 - 32 pg
MCHC: 34.5 VALORI NORMALE 32 - 36 G/DL
PLACHETOCRIT: 0.11 VALORI NORMALE 0.1 - 1 %
PDW: 17.6 VALORI NORMALE 12 - 18 %
RDW: 11.3 VALORI NORMALE 10-16.5 %
MPV: 5.3 VALORI NORMALE 5 - 10 fL

BIOCHIMIE:
ALT ( TGP ) : 8 VALORI NORMALE 9.00 - 52.00 U/L
AST ( TGO ) : 17 VALORI NORMALE 8.00 - 39.00 U/L
GGT: 6 VALORI NORMALE 8.00 - 78.00 U/L

In conditiile in care eu sunt operata si mi-a fost extirpata vezica biliara si de vreo 2 luni jumate am descoperit sub brat un ganglion care sa inflamat si are in jur de 13 mm, ce ar trebui sa stiu din aceste rezultate? sunt de bine sau de rau? Am facut si eco la san si nu mi-a iesit decat o mastoza fibrochistica, iar ganglionul acesta mi-a spus doctora eco ca este periculos decat daca trece de 15 mm.
Va rog frumos sa-mi da-ti si mie un sfat,
Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (14)

Medic Epuran

acum 12 ani

Atât analizele hematologice cât şi cele biochimice se încadrează în limite normale cu o singură excepţie: o valoare crescută a leucocitelor

Raspunde
 
0
 
Advertisement
DianaAlex

acum 12 ani

Acest nivel crescut al leucocitelor pot avea o anumita semnificatie? Pot fi legate de acest ganglion axilar pe care il am? In ziua in care mi-am facut analizele eram extrem de stresata, facusem si efort fizic si mai aveam si un abces mic la o masea. Ce sa fac? sa repet analizele? Cum stiu ca ceva este in neregula? cat de mari ar trebui sa fie leucocitele pentru a vorbi de ceva grav?
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Nu am dat un răspuns clar despre cauza acestei valori (de altfel nu foarte mult crescută) a leucocitelor deoarece există o multitudine de cauze care pot determina creşterea valorii leucocitelor:
1. emoţia puternică, stresul
2. exerciţiile fizice
3. intoxicaţia etanolică
4. bolile infecţioase (bacteriene, virale)
5. bolile metabolice
6. administrarea unor medicamente şi produse toxice, etc.
Motive de îngrijorare ar trebui să apară la valori mult crescute ale leucocitelor, dar nu este cazul d-vs. Referitor la repetarea acestor analize, puteţi face acest lucru doar după tratarea acelui abces dentar şi in absenţa stării de stres pentru a putea elimina din start unele dintre cauzele unor eventuale valori crescute ale leucocitelor

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

Multumesc mult de tot pentru raspunsul dumneavoastra, m-ati mai linistit putin. Sanatate multa va doresc si numai bine!

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

Buna ziua, as mai avea si eu o intrebare la dumneavoastra. Ce markeri tumorali se iau pentru a afla de ce natura este ganglionul axilar inflamat?
Multumesc frumos.

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Mastoza fibro-chistica (diagnosticată la ecografia mamară) este o afecţiune inflamatorie a sânului caracterizată prin apariţia înainte de ciclu a unor micronoduli difuzi la nivelul ambilor sâni, uneori însoţiţi de o adenopatie reactivă la nivelul axilei. În acest caz orice ganglioni inflamaţi şi palpabili la nivelul axilei e recomandat să fie investigaţi. După efectuarea ecografiei mamare se pot efectua următorii markeri tumorali (pentru depistarea unui eventual cancer la sân): CA 15-3 si CEA (antigen carcino-embrionar)

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

In general ganglionul axilar pe care il am se mareste in timpul ciclului menstrual si apoi revine la dimensiunea de 11 - 13 mm . Am facut o ecografie mamara de curand, acum doua zile si mi sa spus ca acest ganglion nu are aspect inflamator si sanii sunt in regula, in afara de niste chisturi nu au nimic, totusi medicul meu ginec. insista sa ma operez si sa-l scot deoarece considera ca aceasta dimensiune pe care o are ganglionul nu este normala. Acest ganglion ar putea fi dat si de alte tipuri de cancer in afara de cel mamar?
Multumesc din suflet pentru raspunsuri, am sa tin cont de sfaturile dumneavoastra.

Raspunde
 
0
 
Lucia Crisan

acum 12 ani

O intrebare, D-na Alexu. Medicul ginecolog care insista sa va operati, este si cel care va face interventia, in cazul in care ati fi de acord? Daca asa este, ar fi bine sa cereti si parerea unui alt medic (eventual care este si homeopat), deoarece medicina alternativa priveste pacientul in totalitatea sa si nu ca pe un complex de organe independente. Ar fi bine sa clarificati cauza care v-a produs acest ganglion axilar. Folositi deodorante "antitranspirant" cu aluminiu? Suferiti de probleme gastrice? (aciditate, reflux gastric,etc), aveti probleme familiale cu parintii sau cu copii?
Multa sanatate
Lucia Crisan

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

Doctora ginec. insista sa ma operez dar nu nu la ea pentru ca nu are specialitate si in chirurgie,mi-a spus sa-mi caut un medic bun care sa faca interventia chirurgicala. Deodorante foloseam pana sa aflu ca mi-a aparut acest ganglion, foloseam nivea, nu stiu exact daca, contine si aluminiu. Totusi am ceva probleme cu stomacul, ma mai doare din cand in cand si ma balonez. Probleme familiale nu am dar sunt foarte stresata in ultimul timp la serviciu.
Multa sanatate si dumneavoastra!

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Inflamarea ganglionilor axilari poate fi determinată şi de alte tipuri de cancere precum: cancere pulmonare, limfoame (cancer al sistemului limfatic), leucemii (cancer al sistemului hematopoietic), etc., însă cel mai frecvent este determinată de cancerul de sân

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sanatate multa!

Raspunde
 
0
 
lucia crisan

acum 12 ani

Deo Nivea contine aluminiu, care este f. toxic ptr. organism. Unde aveti exact durerea, la nivel abdominal sau la nivelul stomacului? Aveti cumva greturi/ameteli , sensibilitati la mirosuri grele (parfumuri dulci, etc), dureri de cap? Va treziti cumva noaptea, in jur de ora 4-5 dimineata?. Daca da, s-ar pute sa aveti si paraziti. Alte semne de paraziti ar fi scrisnitul dintilor in timpul somnului, sforait, gaze si senzatie de incordare in zona cervicala/umeri. Cind aveti senzatia de balonare: numai dupa mese copioase sau fara motiv? Eu va trimit e-mail-ul meu, ca sa putem "vorbi" mai usor: [email protected].
Incercati sa-mi dati cit mai multe detalii despre D-vstra si sper ca apoi sa va pot prescrie citeva remedii homeopatice si pe baza de plante. Eu sint homeopata in Spania, si imi pare tare rau, cind vad ca se recurge atit de repede la scalpel, fara a se incerca sa se descopere cauzele producerii ( in cazul D-vstra) a ganglionului axilar. In cazul in care aveti un virus (care se poate lua f. usor, in special daca aveti mult stress (sistemul imunitar devine mai slab sub actiunea stress-ului), nu va va ajuta cu nimic operatia (in afara faptului ca veti avea mai putini bani in buzunar si ca va veti incarca ficatul si rinichii mai mult (datorita muncii spulimentare pe care o vor depune ptr. a elimina toxinele)) narcozei). Eventual, daca va puteti permite, cautati un medic homeopat, care si testeaza remediile (prin kinesiologie sau RAC (reflex auriculo-cardiac)).
Multe salutari din Spania si sanatate

Raspunde
 
0
 
DianaAlex

acum 12 ani

Durerea o am la nivelul abdomenului, mi se intampla uneori dimineata cand plec pe drum sa am greturi iar de balonat, ma balonez si fara motiv, fara sa mananc. Dureri de cap destul de frecvent mai ales in ultima perioada, dar nu prea am dat interes. Parfumurile dulci nu le suport, mi se face rau de la ele. Noaptea nu mi se intampla sa ma trezesc, sau sa scrasnesc din dinti si nici nu sforai.
Am sa folosesc adresa dvs de mess, multumesc

Raspunde
 
0
 
Criss

acum un an

Buna, ai aflat ce ai?

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×