Fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA

Investigatii

Postata de dan16396184 cu 15 ani in urma.

Mama mea a facut un set de analize la care a iesit printre altele ca are fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA (123-normal[35-104]),glucoza serica-123(normal 74-106)
HGB 10,9(normal 12,2-18,1)
HCT 35,2 (normal 37,7-53,7)
Cellydyn(volum mediu eritrocitar)70600(normal 80000-97000)
MHC 21,8 (normal 27-31,2).
De 2 ani a fost supusa unei operatii pe creier si imi este tot timpul frica sa nu recidiveze.
Rog ca cei care au mai intalnit asemenea cazuri sa imi dea un raspuns!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 7 luni

Buna ziua,

Analizele mamei tale arata rezultate crescute pentru fosfatoza alcalina si glucoza serica, ceea ce indica posibile probleme legate de ficat, os, intestin sau rinichi. De asemenea, valorile scazute pentru HGB, HCT si volumul mediu eritrocitar sugereaza o posibila anemie. MHC (masa hemoglobinica corpusculara) scazut poate fi, de asemenea, un indicator de anemie.

In ceea ce priveste operatia pe creier, este foarte important sa continuati cu monitorizarea regulata si sa discutati orice ingrijorari cu medicul. Nu poti interpreta aceste rezultate doar prin prisma operatiei pe creier, deoarece aceste teste vizeaza alte parti ale corpului. Totusi, este important sa mentionezi aceasta operatie medicului tau, ca parte a istoricului medical al mamei tale.

Acestea fiind spuse, este important sa discuti aceste rezultate cu medicul tau pentru a putea avea o imagine mai clara a starii de sanatate a mamei tale. Analizele de sange pot arata anumite anomalii, dar numai un medic poate interpreta aceste rezultate in contextul starii generale de sanatate a pacientului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie sau https://www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Anemiile/tipuri-de-anemii-cauze-si-simptome-iata-cat-de-periculoase-pot-fi_15605

Daca doriti o interpretare orientativa a acestor valori, accesati sectiunea Interpretare analize: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua