E normal sa am vsh ul40dupa o intervenție chirurgicală ?

Investigatii

Postata de Utilizator11728053429 cu 2 luni in urma.

Acum 1 săptămână am suferit o intervenție chirurgicală de colecistectomie. Azi am făcut toate analizele, toate bune doar vsh-ul mărit 40. Este normal după operație ? Sunt foarte speriată, alte simptome nu am doar mici dureri in zona inciziei. Am și foarte multe carii

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Este normal ca valoarea VSH (viteza de sedimentare a hematiilor) sa fie marita dupa o interventie chirurgicala. VSH-ul este un indicator al inflamatiei din organism. Atunci cand in organism exista o inflamatie sau infectie, celulele imune produc proteine de faza acuta, care determina aglutinarea (lipirea) hematiilor, facilitand astfel sedimentarea lor intr-o perioada de timp mai scurta.

Interventiile chirurgicale, inclusiv colecistectomia (indepartarea vezicii biliare), pot cauza inflamatii temporare care pot mari VSH-ul.

VSH-ul se normalizeaza de obicei in cateva saptamani sau luni, in functie de persoana si de recuperare.

Cu toate acestea, daca aveti simptome noi sau daca valoarea VSH nu se normalizeaza, ar trebui sa discutati cu medicul despre investigatii suplimentare.

Mici dureri in zona inciziei dupa colecistectomie pot fi normale, insa daca persista sau se agraveaza ar trebui sa consultati medicul.

Caria dentara nu este asociata cu marirea VSH-ului, dar este importanta pentru sanatatea generala si ar trebui tratata de catre un dentist.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/vsh-crescut-cauze-intrebari-raspunsuri_1330
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/sindromul-postcolecistectomie_19309
sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/regimul-alimentar-dupa-colecistectomie_5235

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua