Despre colecist alitiziac ?

Investigatii

Postata de Utilizator11719766165 cu 4 luni in urma.

Bună ziua … aș vrea să știu și cum am fost diagnosticat cu colecist alitiziac.. din câte am înțeles nu sunt pietre la fiere .. de aproape o lună sunt pe regim și aș vrea un sfat cum să scap de durerea de sub coastă .. medicul mi a recomandat regim și bileclar 2 pe zi timp de 2 luni .. aș vrea și alt sfat de al al medic .. vă mulțumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Colecistul alitiziac se refera la afectarea vezicii biliare fara prezenta pietrelor. Aceasta este cauzata de dezechilibrul dintre componentele bilei care duce la formarea unui sediment - o "nisipare" la nivelul colecistului. Poate genera simptome precum dureri sub coaste, varsaturi sau greata.

Respectarea regimului este esentiala. Alimentele ar trebui sa fie bogate in fibre si sarace in grasimi saturate. Este indicat consumul de fructe si legume proaspete, cereale integrale, produse lactate degresate. Este bine sa eviti alimentele procesate, prajelile, alcoolul si cafeaua.

Medicatia recomandata de medic, Bileclar, ajuta la eliminarea simptomelor. Totusi, daca durerea persista, este recomandat sa va adresati din nou medicului pentru o eventuala reevaluare a tratamentului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/litiaza-biliara-cauze-si-tratament_8979
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-rinichilor/care-este-diferenta-dintre-calculi-biliari-si-pietrele-la-rinichii_19756

Va dorim multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua