De ce au iesit monocitele marite la donare sange?

Investigatii

Postata de Florin cu 8 luni in urma.

Buna ziua!Donez sange periodic,ultima data donand acum 4 luni fara probleme.Ieri insa nu am putut dona deoarece am avut monocitele 9,4 si 20% intervalul normal fiind intre 0-9 respectiv 0-10%.Tin sa precizez ca in ultima perioada am avut ceva probleme cu fierea(durere partea dreapta,greata,stare generala alterata).Pt aceste probleme iau in supliment alimentar pe baza de plante "FAVIBIL".Ce ar putea fi cu aceste monocite?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

Monocitele sunt un tip de celule albe din sange care fac parte din sistemul imunitar si joaca un rol important in lupta impotriva infectiilor. Un numar crescut de monocite (monocitoza) poate indica o reactie la o infectie, o inflamatie sau o boala autoimuna.

In cazul dumneavoastra, faptul ca aveti monocitele marite la donare de sange, cand in acelasi timp prezentati simptome asociate cu afectiuni ale fierei poate sugera ca organismul dumneavoastra reactioneaza la o inflamatie sau o infectie asociata cu fierea.

Totusi, aceasta este doar o posibilitate. Ar trebui sa vorbiti cu medicul dumneavoastra pentru a determina cauza exacta. Monocitoza poate fi, de asemenea, un semn al unor afectiuni cum ar fi boli autoimune, boli ale sangelui sau chiar cancer.

In ceea ce priveste suplimentul pe baza de plante "FAVIBIL", nu este cunoscut sa cauzeze o crestere a numarului de monocite. Totusi, ar fi util sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice suplimente pe care le luati.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/hematologie


Daca doriti o intepretare generica a rezultatelor analizelor dumneavoastra, accesati sectiunea Interpretare analize: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Mai multe informatii despre suplimente alimentare, gasiti aici: https://sfatulmedicului.ro/index.php?module=DictionarePrezentare&action=suplimente_search&search_supliment_name=Favibil&search_category_id=-1&search_afectiune_id=-1&search_producator_id=-1&cauta=1

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/semne-care-arata-existenta-problemelor-cu-fierea_16004
sfatulmedicului.ro/Lupusul-si-alte-boli-de-colagen/cele-mai-comune-boli-autoimune_19613

Va dorim multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua