o recomandare

Infectii ale pielii Psoriazis in placi

Postata de ccosti69 cu 13 ani in urma.

am un prieten care prezinta la nivelul scalpului asa zisele "coji" dar mentionez ca sunt intr\- forma severa.a incercat tot felul de tratamente si prescrise si neprescrise, si nu ii trec.ii este frica sa mai mearga la vreun medic petru ca este foarte dezamagit, pentru ca nu a ajuns la nici un rezultat. se chinuie asa de doi ani .dati-mi o recomandare sau unmedic foatre bun sau o clinica buna de dermatologie, pentru ca baiatul este deja disperat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

selinuta20

acum 13 ani

buna nu este singurul si eu am cojite ca sa le diminuese si ca sa dispara cu timpul zi sa se frece cu ulei de masline seara si sa isi puna un fes in cap si sa se spele dimineata sa faca asta de 3 ori pe saptamana si are sa vada ca ii dispar.cojitele se fac pentru ca poate se spala prea des la cap sau ere scalpul care nu elimina sebum grasime.sanatate si bafta...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
de pe net

acum 13 ani

PSORIAZISUL SCALPULUI


Psoriazisul scalpului, sau psoriazisul pielii capului, reprezintă o formă particulară de psoriazis în care leziunile sunt prezente la nivelul pielii păroase a extremităţii cefalice.
Leziunile de psoriazis al scalpului pot să existe în asociere cu leziuni de psoriazis vulgar în alte zone, psoriazis unghial, psoriazis artropatic sau pustulos, sau pot să fie singura manifestare clinică a psoriazisului. În această ultimă situaţie, psoriazisul scalpului poate fi mai dificil de diagnosticat, principala afecţiune de care trebuie să fie diferenţiat este eczema seboreică a scalpului (dermatita seboreică a scalpului).

Manifestările de psoriazis al scalpului sunt variate, şi îmbracă forma diferite de la un pacient la altul sau chiar la acelaşi pacient se pot modifica de-a lungul timpului.
Una dintre manifestările frecvent întâlnite este reprezentată de un lizereu (bandă liniară) la nivelul zonei de graniţă dintre pielea frunţii şi inserţia firelor de păr, acoperită de scuame (coji) uşor detaşabile, care după ce sunt îndepărtate lasă să se observe o roşeaţă a pielii capului.
Alţi pacienţi pot prezenta plăci de psoriazis răspândite pe toată suprafaţa calotei craniene, care în situaţii extreme sa pot uni şi acoperă tot capul ca un p***af. La pacienţii care au o secreţie excesivă de grăsime la nivelul pielii capului scuamele au un aspect modificat, fiind onctuoase, mai groase, şi uneori asociate cu senzaţie de mâncărime.
Părul pacienţilor cu psoriazis al scalpului nu prezintă modificări vizibile cu ochiul liber, dar la examenul microscopic s-au pus în evidenţă modificări de structură ale firelor de păr. De asemenea, în situaţia unor leziuni de psoriazis extinse, asociate cu leziuni de psoriazis exudativ (pustulos sau eritrodermic) pot să se dezvolte zone de alopecie (zone în care părul cade abundent).

Principiile de tratament al psoriazisului scalpului sunt prezentate în cadrul rubricii TRATAMENT al site-ului www.psoriasis.ro.

Raspunde
 
0
 
robert

acum 10 ani

deci care este tratamentul adecvat pt psoriazisul scalpului?

Raspunde
 
0
 
de pe net

acum 13 ani

Tratamente naturiste pentru psoriazis

Daca dumneavoastra sau cineva pe care il cunoasteti sau iubiti sufera de psoriazis, atunci probabil sunteti in cautarea unor tratamente naturiste pentru a ameliora simptomele care insotesc aceasta boala de piele. Si desi exista intr-adevar mai multe tratamente naturiste pentru psoriazis, ele de obicei functioneaza spre a controla si reduce simptomele bolii. Exista si tratamente naturiste care incearca sa reduca sau sa elimine boala din corp si vom discuta pe scurt si despre acestea. Inainte de aceasta, haideti sa vedem ce este de fapt psoriazisul.

In cazurile de psoriazis, corpul produce celule de piele mai repede decat ar fi normal. In mod normal, o piele noua se produce si ridica la suprafata in aproximativ 30 de zile, dar in cazul oamenilor care sufera de psoriazis, pielea este impinsa la suprafata in doar 3 sau 4 zile. Din aceasta cauza se formeaza acumulari de celule de piele numite placi sau zone de psoriazis; de obicei acestea se formeaza cel mai des pe coate, genunchi si scalp. Cu toate acestea, placile de psoriazis pot aparea oriunde pe corp, incluzand picioarele, fata si zona genitala.

Aici intervin tratamentele naturiste. Cea mai mare parte a tratamentelor sunt destinate ameliorarii simptomelor cauzate de afectiune, facand placile mai subtiri si mai fine si eliminand mancarimile.

Sampoanele pe baza de aloe vera si jojoba sunt considerate excelente in tratamentele naturiste pentru psoriazisul din zona scalpului deoarece ajuta la inmuierea pielii si a placilor de psoriazis. Ovazul este un alt tratament naturist impotriva psoriazisului deoarece trebuie doar adaugat in apa de baie si folosit in loc de sare de baie sau spumant. Acest lucru inmoaie pielea in mod natural si ajuta la subtierea si la inmuierea placilor de psoriazis.

Studenita (Arenaria serpylligfolia) este o planta care este de asemenea un bun tratament naturist pentru aceasta afectiune a pielii. Planta functioneaza foarte bine pentru orice afectiune a pielii si puteti fie sa frecati planta direct pe placile de psoriazis, fie sa o puneti in apa de baie.

Alte tratamente naturiste pentru psoriazis implica vindecarea problemelor din interiorul corpului care pot fi sursele aparitiei psoriazisului. Daca corpul nu este sanatos sau este extrem de slabit din cauza unor boli severe, unor deficiente de vitamine sau din lipsa unei nutritii corespunzatoare, atunci acesta poate fi un factor care contribuie la aparitia psoriazisului. Folosind un tratament naturist pentru psoriazis care se axeaza pe insanatosirea intregului corp, puteti ajuta la reducerea drastica a numarului eruptiilor.

Majoritatea tratamentelor naturiste pentru psoriazis au la baza conceptul de a face intregul corp mai sanatos. Urmarea unui tratament cu suplimente naturiste, de exemplu, poate ajuta la echilibrarea nutritiei si a bunastarii din interior. Mai mult, un tratament naturist pe baza de plante pentru ficatul si colonul dumneavoastra poate face minuni si in privinta psoriazisului. Primele tratamente naturiste pentru psoriazis pe care ar trebui sa le incercati sunt cele cu plante cum ar fi papadia, algele marine si usturoiul.

Raspunde
 
0
 
maronica

acum 13 ani

am acest gen de probleme de copil.atunci foloseam bromocet pt spalare nu sampon.acum folosesc sampon dar ma clatesc cu otet care e acid inactic***a soda din sampoane.in loc de bromocet am folosit pt aceste coji dezinfectant cationic din spital.succes!

Raspunde
 
0
 
ccosti69

acum 13 ani

va multumesc pentru sfaturi.sper din tot sufletul sa ii pot fi de folos prietenului meu.

Raspunde
 
0
 
Csara

acum 13 ani

Poate fi vorba despre dermatita seboreica... Mergi la dermatolog, cel mai bine... In astfel de situatii poate fi de ajutor Nizoral, sampon.

Raspunde
 
0
 
marina

acum 11 ani

Incercati:dupa spalare normala clatiti bine parul cu multa apa iar in final clatiti in lighean in care puneti in prealabil doua linguri de otet.
Nu se vor face spalari dese , minim la 6 zile interval.
De repetat acest procedeu minimum doua luni.

Raspunde
 
0
 
Guta Ionela

acum 9 ani

Exact o problema aseamantoare am avut si eu, si am mers la doctor pentru un tratament.
La mine a functionat foarte eficient, tratamentul.
Tratamentul a fost asa: un sampon natural cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai tot de la firma asta.
Am pus cateva picaturi direct in mana peste ulei si apoi am lasat 5-10 min samponul sa actioneze.
La mine a fost foarte foarte eficient tratamentul si il recomand. sanatate

Raspunde
 
0
 
Berciu

acum 8 ani

unde pot gasi uleiul tea treea oil de thursday plantation

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1491737219

acum 7 ani

Pe vremea când eram copil am avut un vecin cu aceeași problemă. Fără speranțe de vindecare din partea medicilor. Mama mea i-a făcut niste iruri cu care s-a vindecat complet. Se pune ulei de floarea soarelui dacă găsiți bio sau făcut in fabricile de ulei de la țară. Aproximativ 250 ml. Puneți in el ceai vrac cat iei cu 3 degete: cimbrișor de câmp, tătăneasă măcinată, mușețel, coajă de stejar, sunătoare, trei frați pătați și coada calului. Se pune recipientul cu ulei pe baie de aburi. Se scade la jumătate. Se freacă rădăcina capului din 3 in 3 zile cu acest ulei, se acoperă capul 1 oră cu un prosop. Se piaptănă ușor cu un piaptăn des ca să elimine cojițele formate, ca la bebeluși apoi se spală cu șampon de copii. Repetați până la dispariția completă. Rezultatele apar după aproximativ 2 săptămâni. Sănătate vă doresc.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

10 afectiuni comune ale pielii in randul adultilor 10 alimente care ajuta la tratarea celor mai comune probleme ale pielii Reactii ale pielii cauzate de plante Infectii ale degetelor Modificari de culoare ale pielii - semnele hiperpigmentare

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×