Postata de ank123 cu 11 ani in urma.
Buna ziua. As vrea sa va prezint "problema" mea in speranta ca voi primi un raspuns avizat. In urma cu 2-3 luni mi-a aparut in zona inginala, spre picior un fel de furuncul. A tot supurat, dar s-a drenat complet si ramanea permanent umflat. In cele din urma am ajuns la un dr chirurg si a decis ca e vorba de un abces inginal/ inflamare a unei glande sebacee si ca necesita extirparea chirugicala. S-a realizat operatia si apoi zona a fost lasata libera, pentru a se drena. Se faceau doar spalaturi cu betadina, la domiciliu. Dupa 1 saptamana s-a facut o "coasere" in interior si in exterior, dar nu s-a inchis de tot taietura, tot pentru a se "drena". Este foarte dificil sa nu te poti spala 2 saptamani decat pe bucati si sa faci spalaturi cu betadina si pansamente in acea zona. Am si eu niste intrebari daca ma puteti ajuta:
- dr a procedat corect cu lasarea ranii, care era foarte mare si adanca deschisa atat timp?
- mi s-a spus ca se inchide de la sine - este adevarat? risc ceva facand dus?( medicul nu a putut fi "deranjat" cu astfel de intrebari
Va multumesc anticipat.
acum 11 ani
Regiunea inghinala este disputata atat de medicii chirurgi generalisti cat si de medicii ortopezi. Din explicatiile date de dumneavoastra atitudinea medicului curant a fost una corecta. Cred totusi ca mai trebuiau facute cateva precizari: localizarea mai exacta a leziunii - spre coapsa, sau abdomen, daca formatiunea extirpata/ drenta a fost trimisa la laborator pentru examenul anatomo-patologic, a fost asociat un tratament antibiotic? Leziunea descrisa de dumneavoastra, prin natura ei, are o evolutie trenanta, de aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa urmati o conduita terapeutica riguroasa. Pansamentele zilnice locale cu diverse solutii antiseptice ar fi de preferat sa fie facute de personal calificat intr-un mediu spitalicesc. Inchiderea - "coaserea" - defectelor tisulare rezultate in urma extirparii/ drenarii acestor leziuni trebuie sa repecte anumiti timpi, Momentul este determinat de medical curant in functie de evolutie; o sutura etansa nu este indicata din cauza contaminarii adiacente; evolutia spre vindecarea completa ar putea dura mult si poate fi imprevizibila. In concluzie e necesara urmarirea constanta a leziunii de catre medicul curant, toaleta locala si protectia zonei respective cu pansamente sterile inclusiv in timpul toaletei generale, toate acestea contribuind la videcarea fara complicatii a leziunii dumneavoastra.
acum 11 ani
este important de stiut daca aveti glicemia normala si nu aveti cazuri de diabet zaharat in familie; urmati sfatul medicului chirurg curant si imunitatea organismului prin sistemele sale de aparare(celular si umoral) va va vindeca.
acum 9 ani
Hello,aceeași problema o am și eu,problema reaparand acum câtva timp iar,după ultimele consultatii pe la ginecolog, mi s au spus doar p***ai,ba ca e o bacterie luată de oriunde ba ca e o problema apărută de la portul de Jeans,jenant...Am luat aspenter,atenție, prescris de ginecologie, apoi evident...Am ajuns undeva la Iași unde mi s a mai dat betaina și niște ovule,un an jumătate nu am avut nimic iar acum problema e on...Iar, n as lua o iar de la capăt. ..Cu aceiași doctori, va rog,o recomandare pe undeva?cineva capabil sa dea un diagnostic precis și un tratament pe măsură. ..Mulțumesc.
acum 3 ani
As vrea sa stiu daca evolutia a fost buna si daca a mai recidivat.
Multumesc
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua