hpv

HPV

Postata de carmenbanateanu cu 14 ani in urma.

buna ziua, in octombrie 2008 am facut testul hpv si mi-a iesit pozitiv ,s-au depistat tulpinile 16,18 si multe altetotusi la genotipare a iesit tulpina C108 , am fost la ginecolog si mi-a facut electrorezectie fara sa-mi spuna ce inseamna acele tulpini
despre hpv mi-a spus ca este un virus de care nu o sa scap toata viata , osa il am in corp ca pe virusul hepatitei b sau c, nu am facut niciun tratament pt hpv, colul s-a refacut foarte bine dupa trei luni era perfect - asa mi-a spus medicul care a facut ecografie , in scimb dupa 5 luni de la operatie am mers la alt medic si mi-a facut colposcopie si mia spus ca am condiloame in vagin , lucru pe care celalalt nu milea spus , condiloamele au trecut dupa 3 luni fara niciun tratament , am facut colposcopie si papanicolau si totul a fost perfect.la un an de zile de la operatie am refacut toate analizele ; hpv , papanicolau , secretie = hpv a fost negativ , papanicolau cls.II frotiu inflamator iar la secretie : absenti bacili doderlein si nu mai stiu ce cocobacili gram negativi, medicul mi-a dat metronidazol , iar la ecografie mi-a spus ca am ovarele atrofiate ( nu am menstruatie din ian.2010),in tot acest timp sotul meu nu a facut niciun tratament , medicul spuniandu-mi ca nu este nevoie . sotul meu spune ca el nu are nimic , suntem casatoriti de 20 de ani , iar eu alt partener nu am avut su nu vrea sa-fi faca niciun fel de analiza . asi vrea sa stiu care sunt simtomele hpv la barbati?

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

kasho1

acum 14 ani

Barbatii sunt purtatori hpv asimptomatici, ei nu au simptome, sunt purtatori si transmitatori. Hpv se transmite pe cale sexuala. In cazul in care nu ati avut alti parteneri, sotul dvs este purtator, poate fi purtator dinaintea relatiei cu dvs si sa nu stie.

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 14 ani

Tulpinile 16 si 18 sunt cele responsabile pentru declansarea cancerului de col uterin. FOARTE mare atentie!!! La barbati virusul HPV nu se manifesta nicicum si nu poate fi depistat, insa ei sunt singurii purtatori, deci de la sotul tau l-ai luat, care la randul lui l-a luat de la alta femeie cu care, din pacate, a facut sex neprotejat. Daca ai copii, invata-i sa FOLOSEASCA PREZERVATIVUL INTOTDEAUNA, in orice situatie, oricat de stabila ar fi relatia....

Raspunde
 
0
 
Adrienne

acum 14 ani

Genotipare HPV este testul prin care se determina tipurile de virus HPV cu care este infectata o persoana. Tulpinile 16 si 18 sunt cu risc crescut de cancer. Acest virus nu ramane in corp toata viata precum virusul hepatic deoarece nu este un virus ce se afla in sange. Acest virus se afla in tesutul afectat si prin tratament in stadii incipiente, sau diferite interventii chirurgicale de inlaturare a tesutului, se poate vindeca. Electrorezectie s-a facut tocmai pentru a inlatura acea leziune. Condiloamele din vagin au aparut ca urmare a altei tulpini de HPV care nu este cancerigena. Ar fi putut sa apara dupa acea interventie........dar nu ca urmare a ei. Papa nicolau II este un rezultat intalnit destul de des, la majoritatea femeilor si nu are legatura cu virusul este doar o inflamatie. Se rezolva prin tratament. Atrofierea ovarelor nu are legatura cu virusul HPV ci probabil exista probleme hormonale. Daca unei femei ii iese o infectie cu HPV atunci automat si partenerul ei are acest virus si ramane purtator sanatos caci, el nu are nici un simptom ci doar plimba acest virus, in continuare. Se poate face aceasta analiza si pt. barbat, virusul sta cantonat in tesutul din jurul preputului. Daca in urma analizei genotipare iese pozitiv ,se poate face o cauterizare.........Dar cati barbati admit asa ceva ? femeile intretinand relatii intime cu acesti parteneri in continuare, risca sa se reinfecteze si astfel nu ies din aceasta problema.............. Fa tot posibilul sa mentii o imunitate crescuta. Multa sanatate !

Raspunde
 
0
 
Dr. Corneliu DOBRE

acum 14 ani

Din punctul de vedere al infectiei cu HPV, o persoana poate fi purtatoare sanatoasa sau nepurtatoare, fie ca este barbat sau femeie!
Purtatorii sanatosi pot face boala (aparitia de leziuni specifice) in conditii in care imunitatea personala scade (stress, oboseala, alta boala consumptiva).
Purtatorii sanatosi, pot transmite boala ca si purtatorii bolnavi.
Persoanele care au facut boala (au avut leziuni si au fost tratati), vor avea grija sa pastreze o stare personala de imunitate crescuta. Vor evita stressul, vor face de 2 ori pe an tratamente de imunostimulare si vor lua periodic polivitamine.
075dermato

Raspunde
 
0
 
alina

acum 14 ani

buna.am acest virus cu radacina 58.mi sa facut o colposcopie in luna februarie.mi sa spus sa stau linistita si nu a fost nevoie de o biopsie.acum in luna octombrie am facut alta de unde mi sau luat si probe ptr biopsie unde scrie printre altele colposcopie satisfacatoare cu mici schimbari.sunt disperata nu stiu ce sa fac trebuie sa astept rezultatul analizei 2 luni.timp in care nu mi sa dat nici un tratament caci ar trebui sa treaca de la sine.datimi va rog un sfat ce sa fac.multumesccine vrea sa ma contacteze sa o faca va rog pe adresa [email protected]

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

HPV 7 lucruri mai putin cunoscute despre virusul HPV Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua