hpv

HPV

Postata de aliss_alissa2000 cu 14 ani in urma.

buna am 21 ani si din luna aprile am aflat k sunt diagnosticata cu hpv cu tulpina 16 doctorita mia zis sa nu imi fca griji k pentru ca sunt tanara sar putea sa se rezolve totul prin tratament mia dat trei luni de tratament cu interferon ovule si antibiotic azitromicina si imunostim deja sunt la a doua luna de tratament si ma simt mai bine iar mia dat si tratament pentru sotul meu meclon crema si azitromicina si pt el tot timp de trei luni dupa 6 luni tre sa merg la control si mia spus k dak rezultatele o sa fie bune atunci o sa trebuiasaca sa fac un copil pentru ca asa se curata organismul de toate bolile vreau sa va dau un sfat la toate tinerele mergeti din timp la medic caci cancerul de col uterin poate fi tratat dak este depistat la timp.multa sanatate aliss

Adauga raspuns

Raspunsuri (18)

Iuli

acum 14 ani

Asta cu hai sa faci un copil ca se curata organismul e o imbecilitate. Si la fel de p***a e ideea de a face sex neprotejat mai ales fara sa fi facut toate analizele (ambii parteneri) in prealabil. Din pacate, observ ca multi oameni nu gandesc ca mine.

Raspunde
 
0
 
monica

acum 14 ani

La barbati nu exista nici o analiza care sa depisteze HPV, deci nu ai cum sa afli decat dupa ce l-ai luat

Raspunde
 
0
 
adriana

acum 10 ani

cum se face la femei testul asa se face si la barbat

Raspunde
 
0
 
unu

acum 10 ani

ba exista eu sunt diagnosticat cu hpv 16/18 nu se stie care inca asa ca nu vorbi aiurea

Raspunde
 
0
 
aliss_alissa2000

acum 14 ani

asta mia spus doctorita si mai cunosc pe cineva care la fel a avut cancer de col uterin si a facut un copil si knd sia facut din nou analizele iau esit perfecte mai intreab si apo mai vorbim bafta

Raspunde
 
0
 
Adrienne

acum 14 ani

Total de acord cu Iuli. Nu credeam ca mai gandesc asa nici femeile in varsta, dar un medic ginecolog ?

Raspunde
 
0
 
Adrienne

acum 14 ani

Esti sigura ca a avut CANCER ? poate a avut o infectie cu o anumita radacina HPV,necancerigena [f. posibil]. Ce usor s-ar rezolva..............facand un copil.............Iti vorbeste cineva care, chiar stie ce este acest cancer..........doctorita poate din carti............

Raspunde
 
0
 
aliss_alissa2000

acum 14 ani

eu cred in asa ceva dak nu as fi avut pe cineva in fat k exemplu poate mi sar fi parut ciudat dar....fiecare crede ce vrea santem liberi sa gandim cum vrem si sa facem ce vrem....sanatate...

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 14 ani

Asta e ca si cu "daca faci copii nu faci cancer de san"... cu matusa mea care a avut 2 copii pe care i-a alaptat luni bune si cand al doilea copil avea 4 ani si-a descoperit un canecr de san in stadiul II-III cu care s-a luptat 10 ani si care a invins-o intr-un final, la o varsta tanara. Este o p***ae, nu poate nimeni sti. Daca a fost asa la cineva, nu este asa la toata lumea. Si mai ales HPV. Mai bine te tratezi de boala si te vindeci inainte de a face un copil, decat sa il faci si pe urma sa il lasi singur pe lume. Sau si mai bine, nu faci sex neprotejat pana nu stii ca sunteti amandoi sanatosi!

Raspunde
 
0
 
aliss_alissa2000

acum 14 ani

a avut hpv cu tulpina 16 e sora mea mai mare si k sa faca un copil ia zis tot doctorita la care am fost si eu doctorita se numeste trifan de la spitalul cfr din iasi

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 14 ani

Pai logic ca daca e aceeasi, i-a zis aceeasi p***ae! Un copil il faci ca vrei sa il faci, nu ca sa "te cureti" sau mai stiu eu ce p***ae. Si daca ar fi adevarat nu ar trebui sa urmezi sfatul, dar nici macar nu e asa!
Si sora ta mai mare tot la fel de iresponsabila...

Raspunde
 
0
 
dana

acum 14 ani

In timpul unei sarcini se pot agrava unele afectiuni pt ca organismul este mai slabit. Ar fi bine sa te tratezi cu foarte mare seriozitate de HPV si tu si partenerul, sa-ti faci analizele si apoi, eventual, sa faci un copil. Nu cred ca d-na dr Trifan ti-a spus ca un copil te vindeca de vreo boala. Cred ca nu ai inteles bine. Poate ti-a zis sa ai grija sa nu faci copii, ca te ''''cureti''''. Sanatate !

Raspunde
 
0
 
Google

acum 14 ani

Infectia cu HPV
Infectia cu HPV

In functie de aspectul clinico-patologic si stuctura genetica, HPV-urile au fost impartite in doua categorii: tipuri cu potential oncogen scazut si tipuri cu potential oncogen crescut. Majoritatea virusurilor HPV sunt cu risc scazut si nu determina cancer de col (tipurile 6, 11, 41, 42, 43, 44), iar infectia cu aceste tipuri de virusuri se manifesta sub forma de condiloma accuminata (vegetatii veneriene).

Tipurile cu risc crescut determina aparitia de celule anormale pe suprafata colului uterin si, in absenta tratamentului, evolueaza progresiv spre cancer de col (tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 56).

HPV (Human Papilloma Virus) este un virus ADN dublu catenar. Sunt identificate peste 100 de tipuri, dintre care aproximativ 40 se transmit prin contact sexual. Infectia cu HPV este cea mai comuna boala cu transmitere sexuala de origine virala si este un factor decisive in aparitia cancerului de col uterin.
Exista aproximativ 40 de tipuri HPV care se transmit sexual:
tipurile oncogene(15-20 tipuri) pot determina aparitia cancerului de col uterin, insa in proportie de 85% sunt implicate tipurile 16 si 18;tipurile non-oncogene 6 si 11 se asociaza, cel mai frecvent, cu verucile externe genitale.

Acest virus este foarte raspandit si se transmite foarte usor de la o persoana la alta. Aproximativ 80% dintre femeile active sexual se vor infecta cu acest virus la un moment dat in timpul vietii. Barbatii il dobandesc si transmit virusul.

MODALITATI DE TRANSMITERE A INFECTIEI CU HPV:

contact sexual.Infectarea cu HPV la virgine este rara, intrucat poate aparea in urma contactelor sexuale nepenetrante. Folosirea corecta a prezervativului poate reduce riscul, dar nu asigura protectie completa, deoarece pielea din imediata vecinatate a zonei genitale poate fi purtatoare de virus; transmiterea verticala (de la mama la fat). Daca mama prezinta veruci genitale, aceasta va transmite virusul nou-nascutului la nastere;contact direct - infectarea este favorizata de micile leziuni ale pielii.

Pentru a se produce infectia HPV, virusul patrunde la nivelul celulelor epiteliale de la nivelul colului uterin. Virusul penetreaza la nivelul leziunilor sau direct la celula epiteliala, determinand o infectie latenta. Daca infectia nu este identificata si tratata din timp, aceasta devine persistenta si progreseaza spre cancer intr-un interval de 9-15 ani din momentul infectarii. Infectia cu HPV apare la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col fiind mai crescuta dupa varsta de 35 ani, ceea ce sugereaza progresia lenta a infectiei.

FACTORI DETERMINANTI AI INFECTIEI HPV:

Utilizarea indelungata a contraceptivelor orale, fumatul, dieta, trauma cervicala, co-infectie cu HIV sau alte infectii cu transmitere sexuala, igiena sexuala deficitara (femei cu parteneri numerosi), inceperea vietii sexuale la varsta frageda.

Studiile epidemiologice, clinice si de laborator au descoperit existenta unei legaturi cauzale directe intre infectia cu HPV (in special tipurile 16 si 18) si cancerul de col uterin. S-a demonstrate ca ADN-ul tipurilor oncogene de HPV este prezent in 99,7% din tumorile maligne ale colului. Din acest motiv s-a introdus tiparea (testarea) HPV. Acesta nu este un test de rutina, nu se face la cerere si este precedat intotdeauna de examenul Papanicolau.

In cazul in care la examenul Papanicolau se constata prezenta de celule anormale se va face si testul pentru HPV. Aceasta boala grava care este cauzata de tipurile oncogene ale HPV poate fi combatuta prin screening si vaccinare.

PREVENIRE - VACCINARE ANTI-HPV:

Vaccinurile care previn infectia sunt disponibile pentru protejarea impotriva tipurilor de HPV cel mai frecvent intalnite (6, 11, 16 si 18) si sunt recomandate persoanelor care nu sunt inca infectate.

Persoanele infectate deja in momentul vaccinarii cu unul sau mai multe tipuri de HPV continute in vaccin, vor fi protejate dupa vaccinare impotriva celorlalte tipuri continute in vaccin. Aceste vaccinuri previn: cancerul cervical, leziunile precanceroase vulvare si vaginale induse de HPV tip 16 si 18, leziunile de grad inferior si precanceroase induse de HPV 16 si 18. Vaccinul este aprobat pentru fetite intre 9 si 15 ani si femei tinere cu varste intre 16 si 26 ani.

Schema de vaccinare cuprinde 3 injectii administrate pe parcursul a 6 luni (prima doza la o data stabilita de medic, a doua doza la 2 luni dupa prima doza, a treia doza la 6 luni dupa prima doza).

Raspunde
 
0
 
...

acum 14 ani

o data ce ai contactat virusul hpv nu mai poti scapa de el...ramane in organism...dar acest lucru nu inseamna ca mori ci pur si simplu ai virusulu si trebuie tinut sub control, tratament trebuie facut normal si tu si partenerul pentru ca il aveti amandoi diferenta e ca el este doar purtator.
testul se face o data pe an.faptul ca faci copii nu inseamna ca iti cureti organismul si nu are nici o legatura cu acest virus.
cancerul de col uterin e altceva tu ai doar virusul...
mai bine ai cauta un doctor citolog presupun ca exista si in iasi pentru ca multi doctori ginecologi nu sunt autorizati sa faca aceste teste....de aceea trimit recoltarea la biologi majoritatea , si trebuie sa stiti ca biologii nu sunt nici ei autorizati sa faca astfel de teste.eu am vazut diferenta dintre un biolog si un citolog.

Raspunde
 
0
 
narcisa

acum 14 ani

nu sunt doctor, dar din ce-am citit despre HPV, nu cred ca se trateaza cu antibiotic (azitromicina) si in niciun caz cu crema pentru...trichomonas (meclon, ce i-a dat sotului tau). Tie ti-a dat intr-adevar un tratament pentru imunitate, care s-ar putea sa te-ajute. Dar cum ramane cu restul investigatiilor? Papanicolaul ce zice? La colposcopie ce apare? Ai rana pe col, modificari minore, majore? Biopsie?

Sfatul meu: nu te increde orbeste in orice doctor, mai ales intr-una care e capabila sa scoata niste enormitati ca aceea despre copil. Ac***a in vedere ca ai o tulpina (16) care poate sa dezvolte un cancer in orice moment, eu zic ca in primul rand sa pui mana sa te informezi, ca sa stii ce ai de facut (ca investigatii) si sa poti sa-ti dai seama daca doctorul la care mergi (neaparat, sa ceri 2-3 opinii) iti da un tratament care te va ajuta in mod real (nu frectie la picior de lemn, cum e crema pentru trichomonas cu care vrea sa trateze HPV-ul).

iar cand o sa apuci sa te informezi, ai sa aflii ca problemele pe col se trateaza local, cu ovule, cele mai folosite fiind Cervugidul (facut la Iasi, acolo unde mergi tu la doctor). Desigur, daca nu au aparut inca problemele pe col, mergi inainte cu tratamentul pentru imunitate (desi interferonul imi pare un pic cam exagerat dar in fine, nu eu sunt doctorul).

Raspunde
 
0
 
florentina

acum 14 ani

am facut acum 3 saptamini un papanicolau si rezultatul a iesit NEGATIG celule intraepiteliala sau MALIGNA frotiu de tip inflamator tip 2 vreau sa stiu daca este grav fiinca dr care la recoltat a intrat in concediu multumesc

Raspunde
 
0
 
delia

acum 11 ani

Buna eu sunt delia am 16 ani si vreau sa te intreb daca tie tia cazut parul din cauza aceasta ? :)..

Raspunde
 
0
 
alex

acum 10 ani

Toata lumea e innebunita de virusul acesta...tratamente,pareri,speculatii....eu nu cred ca acesta e secretul ....mai bine va sfatuiesc sa va rugati la Dumnezeu pt sanatate,fericire ...caci Dumnezeu le aranjeaza pe toate si poate sa va vindece doar cat se uita asupra voastra!
cei necasatoriti...mai lasati sexul de o parte ...iar cei casatoriti rugati-va sa va binecuvanteze !

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

HPV 7 lucruri mai putin cunoscute despre virusul HPV Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua