Postata de Krysa3 cu 7 luni in urma.
Bună ziua . Am fost diagnosticata cu polip uterin de 1, 5 cm . Am urmat tratament cu Duphaston timp de 3 luni , după care am mers la control . Mi s-a spus ca este o inflamație pelvina , sa iau tratament cu antibiotic , după care sa revin . Menționez faptul ca am și dureri de sabi , fără modificări la mamografie, o ușoară inflamație de natura hormonala . Întrebarea mea este , dacă pot lua Duphaston în continuare ce se întâmplă și dacă este alta soluție de tratament pentru polip în afara de cea chirurgicala . Mulțumesc frumos.
Adauga raspunsacum 7 luni
Buna ziua,
Pentru a scapa de polipul uterin, de obicei se recomanda interventia chirurgicala. Polipii uterini nu dispar de la sine si nu se trateaza cu medicatie. Cu toate acestea, daca polipul nu cauzeaza simptome sau probleme, doctorul poate alege sa il monitorizeze fara a recurge la tratament.
In ceea ce priveste tratamentul cu Duphaston, acesta nu va afecta polipul uterin, dar poate fi folosit pentru a gestiona sau controla alte conditii, cum ar fi sangerarea uterina anormala sau semnele de menopauza timpurie, de exemplu. Daca nu exista simptome sau probleme cauzate de polip, ar trebui sa se continue dozarea de Duphaston asa cum a fost prescrisa de doctor.
O alta optiune de tratament pentru polipii uterini poate fi histerectomia, care implica indepartarea intregului uter. Acest lucru este de obicei considerat numai daca alte optiuni de tratament au esuat sau daca exista un risc ridicat de cancer uterin.
Recomandare este sa discutati cu medicul toate optiunile disponibile inainte de a lua o decizie finala in ceea ce priveste tratamentul.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-colului-uterin/ce-trebuie-sa-stim-despre-polipii-uterini-cu-dr-laura-mustata-medic-spec_18998
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/polipii-uterini-una-dintre-cauzele-principale-ale-infertilitatii_17182
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua