tsh(axsym,meia-abbott)

Dezechilibrele hormonale Hipercalcemie

Postata de AG. cu 13 ani in urma.

Urmeaza sa merg la un consult insa vroiam sa aflu cam ce ma astepta , din analize reiese ca acest tsh est marit(5.85 uUl/mL) , intervalul de referinta fiind intre 0,47 - 4.64 .

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Medic Epuran

acum 13 ani

În cazul d-vs se poate să fie vorba de o disfuncţie tiroidiană care va trebui tratată cu hormoni tiroidieni pe termen lung şi cu control periodic.

Raspunde
 
0
 
gatapuc olga

acum 13 ani

ma intereseaza sa stiu din ce cauza kalciu este ridicat in singe (daca are vreo legatura cu glanda tiroida) cum se poate de scazut,sau delecut, si daca are vreo legatura cu pancreasul

Raspunde
 
0
 
gatapuc olga

acum 13 ani

ma intereseaza sa stiu din ce cauza se ridica kalciu in singe(daca are vreo legatura cu glanda tiroida) cum se poate de scazut, sau de tratat si daca are vreo legatura cu pancreasul

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 13 ani

Concentraţia calciului seric este influenţată de glandele paratiroide prin intermediul hormonului PTH - parathormon. Concentraţia sa plasmatică este direct reglată de PTH. O persoană poate avea un nivel crescut al calciului total cu un nivel normal al calciului ionic datorită creşterii proteinelor totale şi/sau albuminei, aşa cum se întâmplă în condiţii de deshidratare sau în mielomul multiplu. Alte cauze ale hipercalcemiei sunt reprezentate de :
1.hipertiroidism
2.TBC
3.sarp***adoză
4.exces de Vitamina D
5.cancere
Pentru reducerea cantităţii de Ca seric se recomandă:
1.Reducerea calciului din dietă şi a aportului de vitamina D
2.Administrarea de soluţie salină izotonă (este o terapie pe termen scurt) 3.prednisonul (în caz de sinteză extrarenală a vitaminei D)
4.Bifosfonaţii inhibă resorbţia osoasă osteoclastică şi sunt eficienţi ca tratament pentru hipercalcemia prin neoplasme (Pamidronate şi Etidronate intravenos şi Alendronate)
5.Calcitonina (poate fi administrată intramuscular sau subcutanat, dar devine ineficientă dupa câteva zile de administrare).

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ce nu ai stiut pana acum despre dezechilibrele hormonale Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale Consecintele dezechilibrelor emotionale la adolescenti Dereglarile hormonale: simptome si afectiuni

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua