poate sa ma ajute cineva?

Dezechilibrele hormonale Otravire cu cianura

Postata de Eniko12132721 cu 12 ani in urma.

In urma cu 4 luni am fost diagnosticata cu hipotiroidie am facut tratament 1 luna dupa accea a trebuit sa-mi refac analizale si am hipartiroidie. am inceput sa i-au alt tratament inca o luna dupa care din nou a trebuit sa repet analizele.Doctorul mi-a spus ca asa-i ca slabesc ? Desi i-am explicat ca eu de fapt ma ingras,iar de un timp imi apar puncte de grasime pe tot corpul imi este rusine de cum am pielea spui ca este glaspapir si continui sa ma ingas. Va rog ajutati-ma!

Adauga raspuns

Raspunsuri (7)

Nirolf

acum 12 ani

Problema medicinei moderne este ca trateaza simptomele si nu cauta sa elimine cauza. Una din cauze ar putea fi iodul, care ne este servit cu atata "dragoste". Excesul de iod poate cauza si cancer la tiroida.
Cautati sa aflati daca nu este asta cauza si daca este sa luati masurile necesare: inlocuiti sarea de bucatarie (care pe langa iod mai are si un antiaglomerant - ferocianat de potasiu - acesta la temperaturi peste 100 grd se descompune si asa va intoxicati cu cianura) cu sare pentru muraturi, limitati consumul de paine - care obligatoriu-fortat, tot de super-grijulii tipi care fac legea, contine sare iodata, nu consumati junk-food, adica fast-food si mezeluri care de asemenea contin o gramada de sare (si supimentul de iod).

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Eniko12132721

acum 12 ani

Multumesc pentru raspuns ,dar oare este de ajuns sa schimb sarea si restul ca sa slabesc si sa-mi dispara punctele de grasime? Sau ar trebui sa ma duc si la un dermatolog?

Raspunde
 
0
 
Nirolf

acum 12 ani

Cand este o problema de metabolism, nu cred ca un dermatolog te poate ajuta. Mai degraba gasesti ajutor la un nutritionist, daca cauza este intr-adevar din alimentatie, oricum nu se zice degeaba ca 2/3 din boli isi au originea in colon, sau la un endocrinolog, daca hipotiroidismul este cauzat de afectiunea altor glande endocrine.

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 12 ani

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 12 ani

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raspunde
 
0
 
Eniko12132721

acum 12 ani

Multumesc mult .Sunt din Cluj Napoca sigur gasesc vreun medic bun.

Raspunde
 
0
 
bogdan

acum 12 ani

Gasiti un endocrinolog bun. Daca sunteti din Cluj va recomand sa mergeti la Parhon. Pielea uscata si tendinta de ingrasare sunt consecinte ale unei Hipotiroidii. Ceea ce nu trebuia sa faceti este sa nu variati tratamentul cu hormoni in perioade scurte de timp. Hormonii tiroidieni se stabilizeaza in organism in minim 6 saptamani. deci daca ati inceput un tratament hormonal se recomanda repetarea analizelor si ajustarea doze dupa minim 2 luni. Altfel orice analiza facuta mai devreme nu este relevanta pentru ca organismul nu a stabilizat inca doza. Gasiti un endocrinolog bun, luati tratamentul ce vi-l prescrie, urmati-l minim 2 luni, faceti analizele si vedeti cum e. Un lucru cunoscut in endocrinologie este acela ca nu exista boli ci exista pacienti. Reactiile nu sunt asemenatoare de la un pacient la altul asa cum nu exista o formula matematica aplicabila in toate cazurile la fiecare pacient. In general dezechilibrele hormonale se repara greu si in timp prin incercari succesive. Adica, mai marim doza asteptam, vedem ce se intampla, mai micsoram si tot asa pana se ajunge la starea de echilibru. Poate parea ca se bajbaie dar nu este o alta metoda.
Succes! P.S. stiu ca pentru sexul frumos, ingrasatul este o mare problema. Esteticul este o problema dar credeti-ma ca in acest moment este cea mai mica problema pe care o aveti. Preocuparea principala trebuie sa fie sa va echilibrati hormonal si abia dupa aceea sa slabiti. Daca inaintea acestui dezechilibru erati o persoana supla atunci in momentul in care va veti echilibra hormonal veti reveni la forma initiala. Sau macar pe aproape. Nu luati hormoni ca sa slabiti, nu va jucati cu hormonii in speranta ca veti slabi. Va veti face mult mai rau.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ce nu ai stiut pana acum despre dezechilibrele hormonale Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale Consecintele dezechilibrelor emotionale la adolescenti Dereglarile hormonale: simptome si afectiuni

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×