insomnii

Depresie

Postata de elionia cu 12 ani in urma.

cit timp pot lua xanax pt ca de o vreme nu mai adorm deloc.stau pe calc pina la 1 2 3 noaptea apoi ascult radio pe tel mobil in pat si somn nimic. pe la 4 dim iau juma de xanax de 025 si uneori adorm alteori nu.atunci mai iau jumatate sau daca s au adunat mai multe nopti maxim una de 025. cit pot merge asa. nu pot deloc sa mi relaxez mintea sa adoarma. mutumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (18)

Liviu

acum 12 ani

elionia a scris: ".../ cit pot merge asa /..."
___________
Buna, Elionia!

Raspuns: Depinde unde doriti sa ajungeti...

(daca nu stii ce cauti, nu ai cum sa gasesti)

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

Elionia, cand tu insati (ai ales sa) scrii acum si aici*, te SIMTI tensionata, incordata si framantata pentru ca ai NEVOIE cu adevarat de incredere, exprimare, schimb(are) si cooperare?

_______________
*) //sfatulmedicului.ro/comunitate/depresia-tristetea-patologica_262

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

SAU (intreb):

Elionia, te SIMTI cu adevarat tensi-
onata, incordata si preocupata (?)


[ Simte si vei trai ][ Cauta si vei gasi ]

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

[ excurs ]

Marturisesc "acum (si) aici" ca eu insumi, in calitate de psiholog (gestaltist), ma SIMT cu adevarat plictisit si neputincios; pentru ca am NEVOIE de onestitate.
- Si chiar aceasta NEVOIE (de transparenta si onestitate) imi permite sa invat din limitarile proprii; incat pot sa vad acum foarte clar ca - desi am facut tot ce este omeneste posibil* - imi este cu neputinta sa ajut pe cineva care nu-si doreste cu adevarat acest lucru.

- Aceasta "experienta on-line" pare sa contureze sau/si sa confirme o anumita stare de fapt (sau: situatie reala), si anume: exista limite adesea insurmontabile in privinta consilierii psihologice "la distanta". Poate (si) datorita faptului ca - asa cum se spune - "ceea ce nu te costa nimic, nici nu valoreaza nimic" :)
- Pe de alta parte, desi - in principiu - psihoterapia se adreseaza fiecarei persoane interesate, aceasta nu inseamna nicidecum ca - in realitate - psihoterapia este pentru oricine; si nici pentru toata lumea. Altfel, pentru ce ar mai exista (profesia de) medic psihiatru!?

_____________________
*) In acest context (on-line)

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

PRECIZARE:

Cititorul curios [ si avizat ] va putea sa recunoasca din raspunsurile personalizate pe care le-am oferit pe parcurs - in postarile mele de pe acest forum* - metode si tehnici variate, specifice unor orientari terapeutice diferite.
- Acest lucru se explica prin faptul ca GESTALT-TERAPIA se constituie in cel mai bogat sistem de metode si tehnici (psiho)terapeutice, tocmai datorita faptului ca Terapia Gestalt, spre deosebire de alte sisteme terapeutice, nu are metode proprii; ci doar PRINCIPII TERAPEUTICE SPECIFICE.
- Si, intr-un mod cat se poate de practic, fiecare terapeut gestaltist imprumuta metode si tehnici din celelalte sisteme terapeutice; pe care le aplica - personalizat, de la "caz la caz", si adaptat - in conformitate cu principiile terapeutice specifice (din Gestalt :)

_______________
*) Vezi sectiunile dedicate realitatilor psihologice.

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

Pentru mai multe informatii, vezi (si): //sfatulmedicului.ro/comunitate/psihologia-cuplului/psiholog-online_42708

Raspunde
 
0
 
Elf

acum 12 ani

Intervalul in care somnul este de cea mai buna calitate este intre orele 22-2. Incearca sa te pregatesti din timp pentru somn, stabileste o ora la care sa inchizi calc (statul prelungit la calc este o sursa sigura de insomnie), bea la culcare un pahar de lapte indulcit cu miere, sau un ceai de tei, aeriseste camera, e buna o si o plimbare relaxanta, sau exercitii fizice usoare, un timp pentru meditatie...
Si nu astepta sa obtii chiar din prima incercare rezultatul pe care il doresti- desi nu este exclus - dar un mic progres tot vei face; altfel vei intra intr-un complicat cerc viciios al insomniei si al efectelor ei.
Somnul natural, cel fara pastile este eficient.
Depinde de tine calitatea somnului tau.

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

Intr-adevar, ar fi preferabil sa acordam atentia cuvenita (si) factorilor contextuali sau ambientali. Totusi, problema de fond [ depresia ] nu va putea fi depasita atata vreme cat lipseste SCOPUL (sau: raspunsul* la intrebarea "De ce?")

______________
*) E vorba de un raspuns nu doar rational, ci si emotional - nu doar prompt, ci si adecvat. In acest sens, de fiecare data cand O NEVOIE (fundamental umana) este constientizata si recunoscuta - ca fiind de fapt O RESURSA necesara vietii pentru a se sustine - orice persoana descopera (sau: vede clar) ca este posibil sa raspunda nu doar prompt, ci si adecvat - la diverse solicitari din cadrul propriului sistem de referinta concret.

Raspunde
 
0
 
elionia

acum 12 ani

multumesc pt raspuns

Raspunde
 
0
 
Ambush

acum 12 ani

Cred ca daca ai arde multa energie in timpul zilei si te-ai epuiza fizic sunt sigur ca vei dormi foarte strins.
O problema frecventa a insomniilor in timpul verii este caldura care provoaca tulburari si discomfort...

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Practic, tulburarile psihoafective sunt cauzate de gestalt-uri incomplete.
- Iar preluarea controlului (incetul, cu incetul) nu inseamna inabusire*, ci constientizare.

_______________
*) Inabusirea conflictului intrapsihic prin "arderea energiei" (si "epuizarea fizica" aferenta) reprezinta o atitudine de fuga-evitare sau pasiv-agresiva - manifestata de ex., prin "activism". Cu timpul, epuizarii fizice i se va adauga si o "uzura interioara" progresiva - insotita de o deteriorare psihoafectiva corelativa.

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

Pentru mai multe informatii, vezi (si): //sfatulmedicului.ro/comunitate/depresia-tristetea-patologica/depresie_43053

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

elionia a scris: ".../ nu pot deloc sa mi relaxez MINTEA sa adoarma /..."


[ ! ] ___________________

Elionia, INIMA are logica ei
pe care ratiunea
nu poate s-o inteleaga
_____________________ :)

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

[ Inima unei femei si... ] _________________________________

http://www.youtube.com/watch?v=yYMKXPxsBas&feature=related

________________________________ [ ... rugaciunea sufletului ]

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

Ciclul Gestalt [ procesul terapeutic ] __________________________


- Orice NEVOIE nesatisfacuta se manifesta printr-o SENZATIE sau un SENTIMENT corespunzator.
- Dupa ce a simtit (senzatie, sentiment) in corpul său, persoana este pregatita sa devina constienta de nevoia sa, de suferinta sa, de problema sa.
- Aceasta DESCOPERIRE este uneori subita, dar in general, ea urmeaza unui drum lung, intampinand rezistente si intoarceri.
- Cand o persoana constata ca una din nevoile sale nu este satisfacuta, ea poate sa ramana acolo, convinsa fiind de faptul ca daca stie acest lucru este suficient pentru a schimba situatia. Psihanaliza se opreste la acest stadiu (a percepe o dificultate este prevazut a conduce la vindecare); trezirea constiintei prin INTERPRETARE constituie instrumentul esential.

- In Gestalt, A SIMTI reprezinta balamaua principala a demersului diagnostic, trezirea constiintei de catre persoana este importanta, in timp ce INTERPRETAREA terapeutului este evitata (cel mult ea este sugerata de el si supusa clientului care o accepta sau o respinge).
- Ca metoda terapeutica, Gestalt este o "filosofie de viata" ce insista pe "aici si acum" - matrice in care se reproduce corporal si emotional trecutul si terenul experientei unde se construieste viitorul.
- Gestalt insista pe responsabilitatea pe care o are orice persoana pentru propriile sentimente si schimbarile sale de comportament, pentru relatia actuala precum si pentru transfer, pentru trecerea la actiune vazuta ca terenul experientei ce permite clarificarea comportamentelor sale si evitarea repetarii inadecvate a unui trecut care nu mai exista intr-un prezent care este diferit.

______________________________________________________

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

[ Factorii care contribuie la... ] ____

http://i55.tinypic.com/15zo4yw.jpg

_________ [ ... eficienta consilierii ]

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

___________________________________

Ca metoda terapeutica, Gestalt ne permite
sa ajutam pe cineva in situatii concrete
fara sa apelam foarte mult la trecutul acestuia

__________________________________ :)

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

[ Profetul ] _____________________________________________


Un om umbla de colo colo, spunând că este profet si că poate face
multe minuni.
Enervat de pretentiile acestuia, un negustor îl chemă la el si îi spuse:

- Deschide această usă încuiată fără să te folosesti de cheie!
- Da’ ce, am zis eu oare că sunt lăcătus? a răspuns mirat omul.

____________________________________________________ :)

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Modalitati de a preveni depresia prenatala Cafeaua previne depresia Cum ne putem feri de simptomele depresiei pe perioada iernii Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia Consumul de nuci inlatura depresia

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua