NEXIUM, granule gastrorezistente pentru suspensie orala

Colici si alte tulburari digestive la copii Tulburari hipersecretorii patologice

Postata de sofia2011 cu 13 ani in urma.

copilul meu are 2 luni, 5170g si ii forfote burtica. se poate administra nexium 10mg? daca da in ce cantitate? mentionez ca si vomita

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Carpe Diem

acum 13 ani

Medicul pediatru al copilului ce spune? Este prima persoana pe care ar trebui sa o consultati mai ales la o varsta atat de frageda!

//sfatulmedicului.ro/medicamente/nexium-granule-gastrorezistente-pentru-suspensie-orala_15791

Dupa cum vad pe prospect nu scrie doza pentru copii sub 12 ani

"Nexium, granule gastrorezistente pentru suspensie orala
Prospect

Forma de prezentare:
Granule gastrorezistente pentru suspensie orala 10 mg; ct. x 28 plicuri


Indicatii:
Boala de reflux gastroesofagian, vindecarea eroziunilor si profilaxia recaderilor. Eradicarea Helicobacter pylori in cadrul schemelor terapeutice, vindecarea UP si prevenirea recaderilor aparute in tratamentul cu AINS, tratamentul Zollinger-Ellison. Suspensia orala este destinata pentru tratamentul BRGE la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 11 ani sau la pacientii cu dificultati de deglutitie.


Dozare si mod de administrare:
Oral: La adulti si la copii peste 12 ani, se administreaza cpr. intregi sau desfacute in 1/2 pahar cu apa necarbogazoasa; nu se vor adm. cu alte lichide. Se amesteca pana cand cpr. se dizolva si se bea continutul imediat sau in interval de 30 de minute. boala de reflux gastroesofagian: vindecarea eroziunilor: 40 mg o data/zi, timp de 4-8 saptamani; tratamentul simptomelor in esofagita de reflux: 20 mg o data/zi la pacientii cu rezultate negative la investigatiile paraclinice timp de 4 sapt. Dupa disparitia simptomelor, prevenirea reaparitiei acestora poate fi obtinuta prin administrarea orala a 20 mg esomeprazol o data/zi, la nevoie; profilaxia de durata a recaderilor la pacientii cu esofagita vindecata: 20 mg o data/zi. Eradicarea Helicobacter pylori in cadrul schemelor terapeutice: 20 mg de 2 ori/zi, in asociere cu 1 g amoxicilina de 2 ori/zi si 500 mg claritromicina de 2 ori/zi, timp de 7 zile. Vindecarea UGD: 20 mg/zi, priza unica, 4-8 sapt. si prevenirea recaderilor 20 mg/zi; tratamentul Zollinger-Ellison 40 mg/zi doza initiala; majoritatea pacientilor sunt controlati cu doze intre 80-160 mg/zi; dozele > 80 mg/ zi se fractioneaza in 2 prize. La pacientii cu IH severa se dau maxim 20 mg/zi. La copiii intre 1 si 11 ani se administreaza suspensia orala, obtinuta prin dispersarea continutului unui plic de 10 mg (20 mg) intr-un pahar care contine 15 ml (30 ml) apa necarbogazoasa: Boala de reflux gastroesofagian: vindecarea eroziunilor: 10 mg o data/zi (copii cu greutate intre 10 si 20 kg) sau 10-20 mg o data/zi (copii cu greutate mai mare de 20 kg), timp de 8 saptamani; tratamentul simptomelor in esofagita de reflux: 10 mg o data/zi, 8 saptamani. Inj., pentru pacientii care nu pot beneficia de terapie orala: 20-40 mg o data pe zi."



Pentru colici sunt produse speciale create pentru bebelusi, daca mergeti la farmacie farmacista va va recomnda o gama larga a acestor produse, bebelusului meu i-a facut foarte bine Bonisam ( un produs naturist ) dar sunt si altele, espumisan de exemplu. Regurgitarea este normala in timpul suptului bebe a inghitit si aer, odata cu aerul se intampla sa elimine si laptic. Incercati sa nu administrati bebelusului tratamente dupa ureche, poate fi foarte periculos pentru micut.

Raspunde
 
0
 
Pena

acum 13 ani

Pt a nu vomita, intrerupe alaptarea din cand in cand si tine-l cu capul sprijinit de umarul tau ca sa eructeze, adica sa dea aerul afara. Tine-i capul sprijinit si bate-l usurel pe spate. Vei auzi cand eructeaza, se aude un ragait ca la adulti Pune un prosopel pe umar pt ca poate elimina si lapte odata cu aerul eliminat . Poti continua apoi alaptatul, iar la sfarsit mai tine-l o data sa ercteze. Faptul ca are aer in stomacel ii da dureri, agitatie, bolboroseala, gaze, voma. Succes.

Raspunde
 
0
 
sofia2011

acum 13 ani

Buna ziua,
Am fost si la pediatru,ORL, i-am facut si echo abdominal si nu are nimic. Medicul pediatru a zis sa ii dau mai putin sa manance si mai des. Fetita bea lapte praf Aptamil1(Am incercat pana acum 5 feluri de lapte praf ca in final sa il accepte pe acesta). Fetita regurgiteaza cand elimina gazele dupa ce manaca , dar continua si apoi pana la urmatoarea masa. Pentru colici noi folosim Colief si Infacol alternat.
Asteptam sa mai crestem un pic :)

Multumesc pentru raspunsuri.

Raspunde
 
0
 
anca

acum 13 ani

copilul meu are 4 luni jumate ,si are dureri mari de burta si se trezeste din somn si ziua si noaptea,nu vomita dar ragaie greu.am fost la pediatru nea dat debridat o luna dar degeaba ,acum ni s-a facut ecograf abdominal care este ok,analize de sange si urina la care asteptam rezultatul,si ne-a dat de 3 zile tratament cu eritromicina sirop 0,5 de trei ori pe zi si 5 ml de nexium dimineata pe stomacul gol.deocamdata suntem bine si dormim bine tratamentul este pe o luna de zile sper sa fie bine.dar cel mai important este sa consulti un pediatru inainte de orice medicament

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Dureri abdominale la copii Pirozis si boala de reflux gastro-esofagian la copii si bebelusi Constipatia la adulti Intestinul iritabil la copil Afectiuni care raspund cel mai bine la tratamentul homeopat

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua