Postata de Adriana304117910 cu 13 ani in urma.
De pe la 6-7 luni cand am inceput diversificarea mai serios,am inceput sa avem probleme cu apetitul si cu varsaturile..dupa mai multe investigatii am fost diagnosticati cu fiere sugrumata..ce presupune asta???
Afecteaza cu ceva dezvotarea copilului ?nu a mai luat in greutate de 3-4 luni are tot 9,5 kg,si mancatul pt ea este un chin...
S-a nascut la 3,4kg,a fost alaptata la san pana la 6 luni...si s-a dezvoltat f bine pana pe la 7-8 luni.
exista vre-un tratament??sau la maturitate va trebui sa se opereze?
Va rog din suflet sa imi raspundeti cu detalii pt ca nu stiu mai nimic pe acest subiect,la noi in fam nu a avut nimeni asa ceva...
Multumesc anticipat
acum 13 ani
"Fierea sugrumata" nu este un diagnostic; este descrierea ecografica (tradusa in termeni mai accesibili) a unei variatii de forma a colecistului, perfect normala de altfel. Nu exista o forma "standard''" a colecistului, dupa cum nu exista o forma "standard" a ochilor, nasului sau fetei. Exista variatii individuale care se situeaza in limitele normalului.
Daca fetita dvs are o problema cu dezvoltarea in greutate, acest lucru trebuie discutat cu medicul pediatru; "fierea sugrumata" nu are nici o vina.
acum 13 ani
Multumsc mult pentru raspuns,cu pediatrul am discutat deja,dar asteptam rezultatul la niste analize foarte complexe pe care i le-am facut.
Intrebarea este aceasta forma a colecistului nu o afeteaza cu nimic?dr care a facut eco ne-a spus ca ii da senzatia de greata ,si prin urmare VOMA...care se intampla destul de des,o data la 2-3 zile.
M-am mai linistit putin totusi,pana ajung la medicul nostru pediatru.
acum 13 ani
Colecistul a avut aceasta forma de la nastere; daca ar fi existat vreo legatura intre forma colecistului si senzatia de greata, simptomele s-ar fi manifestat imediat dupa nastere.
acum 13 ani
Pana pe la 2-3 ani incercati sa evitati alimentele grele care produc fermentatie si balonari: mere, portocale, pere, prajelile, rantasurile ( ingrosala putin prajita), ceapa, usturoiul, rosiile, bulionul, smantana, laptele gras, grasimile ( cel mai indicat in astfel de cazuri este laptele de 1,5 din alimentara si acela putin diluat cu ceai de chimin sau laptele fara lactoza - care este scump si s-ar putea sa nu-i placa). Evitati sa-i dati alimente care contin E-uri si alte substante nenaturale, precum cremvursti, iaurturi gen Danonino, branza topita - aceste produse de exemplu, bebelusul meu nu le tolereaza , ii apar pete rosii pe fata si are scaun diareic foarte "acid", asa ca ii ofer o alimentatie cat mai naturala, si gatita " la regim". Incercati sa observati ce alimente ii fac rau , ii dati azi un aliment de ex branzica si il observati 2-3 zile cum reactioneaza, daca nu ii face bine, adica ii provoaca scaun diareic, bubite sau varsaturi il scoateti complet din alimentatie pana pe la 3 ani, in timpul observarii nu introduceti alte alimente, incercati sa-i dati cereale, orez fiet , gris + alimentul observat. Ii puteti administra zilnic si picaturi de Bonisam, un concentrat de plante care ajuta la digestie si este natural, se gaseste in farmacii.
Studiile arata ca este foarte bine sa hranim beblusii cu alimente cat mai usoare, si nu tot ceea ce consumam noi - multi parinti la scurt timp dupa inceperea diversificarii hranesc bebelusii cu mancarea gatita pt toata familia, ceea ce ( spun cercetatorii) nu este indicat pentru ca aparatul digestiv al bebelusilor nu este inca complet dezvolatat si nu produce toate enzimele necesare unei digestii corecte si in timp pot apare tot felul de probleme digestive si intolerante la diverse alimente - tot cercetatorii spun ca intre adultii cu probleme digestive se gasesc numerosi "fosti" bebelusi hraniti necorespunzator cu alimentatie la care sistemul lor digestiv nu a facut fata.
Sfaturile pe care vi le-am prezentat mai sus sunt experimentate personal si dieta aleasa impreuna cu medicul pediatru al copilului in urma observarii unor reactii neplacute la diverse alimente.
In ceea ce priveste " fierea sugrumata" si eu am asa ceva, este din nastere si nu am avut probleme, rar faceam cate o criza urata de colecist, problemele in cazul meu au aparut in timpul sarcinii cand am dezvoltat intoleranta la tot ce inseamna lactate si produse nenaturale . Dupa nastere, pt ca starea de intoleranta a persistat am facut un control la gastro-enterologie si o ecografie abdominala ( cand am descoperit malformatia), din pacate singurul tratament este eliminarea sau consumul cat mai rar si in cantitati mici a alimentelor care dau intoleranta cat si a alimentelor care provoaca crize de colecist precum usturoiul, ceapa prajita, lactatele. Cu alte cuvinte o alimentatie cat mai usoara. Nu s-a pus problema de operatie, sper sa nici nu se puna in viitor.
Sanatate!
acum 13 ani
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
acum 12 ani
Mama mea are colecistul sugrumat. Este vreo problema? Sau aceasta situatie ii poate cauza anumite neplaceri?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua