Dureri in flancul stang, junghiuri rectale?

Cancer de colon

Postata de chiari cu 9 luni in urma.

Buna ziua! Am 34 de ani, de aprox. 7 luni am dureri in partea stanga, initial durerea era in partea de jos asa incat in ianuarie am mers la ginecolog si toate analizele au fost bune. Din cauza ca durerea iradia si in spate dna doctor mi-a zis sa fac eco la care s-au evidentiat cate 1 piatra de 2 ml la fiecare rinichi, diagnosticul fiind de litiaza renala. Am luat tratament pana in iunie. In acest timp nu am avut dureri permanente, nici inainte, mai mult la palpare. In iunie am inceput sa simt niste intepaturi, junghiri rectale tot pe stanga. Vreau sa precizez ca am avut si am tranzit normal, fara sangerari sau constipatie, diaree. Ideea e ca in ultimele 2 luni simt durere la propriu in stanga spate ca iradiaza jos spre fese , uneori imi simt amortit si piciorul, la fel daca apas pe abdomen simt durere. Am facut un CT ambdominal cu substanta de contrast si pelvis fara substanta care e in limite normale fara sa evidentieze litiaza renala, cu precizarea ca ovarul drept nu s-a vizualizat dar ulterior s-a confirmat ecogtafic prezenta ovarului drept (cu 1 luna in urma am avut o interventie chirurgicala, ablatie trompa uterina dreapta in urma unei sarcini extrauterine). Am si o colocnoscopie in urma cu 4-5 ani diagnostic colon iritabil, hemoroizi intern. In familie nu am pe nimeni cu cancer de colon, mama recent si-a facut iar o colonoscopie confirmand deverticulita. Analizele de sange arata ok, ecografic, CT in limite normale (totusi as dori un medic sa vada si imaginile ), colonoscopie fara evidenta de polipi facuta in 2018... Sunt programata la gastroenterolog saptamana viitoare dar psihic parca nu mai stau bine, sunt foarte ingrijorata.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 9 luni

Buna ziua,

Durerea in flancul stang si junghiurile rectale pot avea mai multe cauze posibile, iar o evaluare amanuntita in cadrul unei consultatii medicale este necesara pentru a determina originea acestora. Este important sa-i comunici medicului toate simptomele pe care le-ai experimentat si orice alte detalii relevante referitoare la istoricul medical.

Este normal sa te simti ingrijorata in acest moment, dar este important sa ramai calma si sa astepti cu rabdare programarea la medicul gastroenterolog. Medicul va evalua simptomele in contextul istoricului medical si a rezultatelor investigatiilor anterioare pentru a elabora un plan de diagnostic si tratament adecvat.

In acest timp, poti incerca sa mentii un stil de viata sanatos, incluzand o alimentatie echilibrata, hidratare adecvata si exercitii fizice regulate. De asemenea, evita sa faci presupuneri sau sa tragi concluzii pe baza informatiilor neconfirmate, deoarece poate duce la anxietate excesiva si stres.

Pentru a te linisti si a-ti gestiona mai bine anxietatea, poti incerca diverse tehnici de relaxare, precum respiratia profunda, meditatia.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Apendicita-si-alte-cauze-de-abdomen-acut/durerea-abdominala-simptome-si-diagnostic_11329

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Alimente care previn cancerul de colon Cancerul de colon Cancerul de colon - informatii generale Cancerul de colon - cauze Factori de risc pentru cancerul de colon

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×