Mucus pe gât. Ce cauze pot fi?

Boli respiratorii

Postata de Utilizator11711095521 cu 8 luni in urma.

Bună ziua! De 7 luni mă confrunt cu o problemă sâcâitoare apărută după o răceală puternică: o senzație de mucus care coboară din spatele nasului pe gât. Este în cantități mici, nu pot mereu să expectorez, însă mă deranjează pe toată perioada zilei și îmi irită gâtul. Am făcut exudat faringian, nicio bacterie. La raclat s-a descoperit o candida bucală pe care am tratat-o (nu știu însă dacă chiar a trecut). La orl mi-a spus că am faringita cronică și m-a trimis la gastrologie în ideea că e reflux. Primul medic de la gastro mi-a recomandat ibutin, gaviscon, iberogast și regim alimentar. Două luni și nici o schimbare. Al doilea medic gastro mi-a spus că nu este de la stomac și trebuie să fac o radiografie la sinusuri că poate de acolo e problema. Urmează să încerc și la alergolog, deși nu cred că e alergie.

Cei care s-au confruntat cu problema asta au găsit un răspuns, o rezolvare? Ceva permanent, nu ameliorări de câteva săptămâni...

Mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

Cauza problemelor dvs. este probabil legata de o serie de factori, inclusiv raceala pe care ati avut-o initial, precum si eventuale complicatii care s-ar fi putut dezvolta ulterior. Faringita cronica pe care ati mentionat-o poate cauza productia de mucus in exces. In plus, refluxul gastro-esofagian, desi pare ca nu a fost confirmat de medicii de la gastroenterologie, este o alta posibila cauza care provoaca simptomul descris de dvs.

Candida bucala pe care ati tratat-o poate fi, de asemenea, o posibila cauza a senzatiei de mucus pe gat, mai ales daca nu a fost complet eliminata.

Recomandarea de a face o radiografie la sinusuri este o idee buna - sinusurile infundate pot cauza o senzatie de mucus care "coboara" pe gat.

Desi nu credeti ca e alergie, o consultare la un medic alergolog este totusi recomandata. Exista o conditie numita "rinita alergica post-nazala" care poate cauza simptome similare cu cele pe care le aveti.

Continuati investigatiile si urmati recomandarile medicilor si nu ezitati sa solicitati o a doua opinie daca simtiti ca nu va apropiati de un diagnostic.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/faringita_3435
sfatulmedicului.ro/Faringita-si-amigdalita/faringita-virala_4768
sfatulmedicului.ro/Alergiile/rinita-alergica-inflamatia-alergica-a-mucoasei-nazale_832
sfatulmedicului.ro/Alergiile/rinita-alergica-simptome-si-metode-de-ameliorare_16380

Raspunde
 
0
 
Utilizator11711095521

acum 8 luni

Mulțumesc pentru răspunsul prompt! În concluzie poate fi una dintre variantele de mai sus sau toate la un loc...

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia Simptome ale bolilor respiratorii Care e rolul hipersensibilitatii alimentare in producerea bolilor respiratorii?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua