Stie cineva cat este de,in regula operatia de piatra la fiere?

Boli pancreatice si de ficat

Postata de PavElena cu 13 ani in urma.

Am fost operata anul trecut de piatra la fiere,anul asta am facut un an de la operatie,totusi am ramas cu,un gand.Probabil o sa sune aiurea dar m-as mai linisti sa aflu o parere buna despre asta.Noi cei care avem fierea scoasa stiu ca in mod normal ar trebui sa ducem o viata normala,dar totusi faptul ca nu mai avem fiere nu ne poate afecta la un moment dat viata?adica sa ne imbolnavim Doamne fereste de ficat?cat de mult suntem predispusi sa ne imbolnavim de ficat fata de o persoana cu fiere?Si inca ceva,o persoana fara fiere poate trai la fel de mult ca o persoana cu fiere?eu am 24 ani si sunt foarte ingrijorata de acest lucru,mai ales ca am fost fortata sa ma operez la 23.Multumesc frumos !

Adauga raspuns

Raspunsuri (25)

Iuli

acum 13 ani

Atata timp cat duceti o viata sanatoasa si nu faceti excese alimentare, faceti miscare, evitati mancaruri grase, prajeli, cafea, alcool, nu mancati prea sarat sau prea dulce, cat mai natural si mai putin "fabricat", nu ar trebui sa aveti probleme. Grija mare la boli ce pot afecta ficatul: hepatite A,B,C, etc. Atentie mare la BTS, folositi intotdeauna prezervativ, faceti analize regulat, eventual vaccinuri, igiena atenta cand mancati, nu mancati cu furculita altuia (dupa altcineva), nu beti din aceeasi sticla, acelasi pahar etc.
Acestea sunt "reguli" pe care ar trebui sa le urmeze oricine nu numai persoane care au suferit o interventie ca a dvs. Personal am avut in familie o persoana care a suferit o operatie ca a dvs pe la 50 de ani, si a trait foarte bine pana peste 80 de ani (si a si facut excese alimentare cat cuprinde, ar fi putut trai si mai mult probabil). Dvs fiind asa tanara, daca aveti un regim de viata sanatos si va supravegheati facand analize regulat, nu cred ca veti avea probleme.
Sanatate multa!

Raspunde
 
1
 
Advertisement
PavElena

acum 13 ani

Multumesc frumos pentru sfaturile dvs.am sa incerc pe cat posibil sa le urmez. Va doresc o viata sanatoasa.
O zi cat mai placuta . Cu toata stima!

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 13 ani

V-ati intrebat insa vreodata de ce anumite persoane fac pietre la fiere si altele nu fac ?

Raspunde
 
1
 
PavElena

acum 13 ani

din cauza stresului care nu lipsea de la mine,din cauza alimentatiei nesanatoase ceea ce nu pot spune ca eu eram o persoana care sa manance numai grasimi si toate cele si o alta problema la mine a fost un fel de mostenire ereditara deoarece mama si bunica s-au operat de acelasi lucru,in consecinta problemele prezente la mine au fost stresul datorat problemelor si mostenirea ereditara

Raspunde
 
0
 
ina

acum 10 ani

obezitatea in primul rand si pe urma bolile ficatului, hepatite cu antigen prezent, adica virusi hepatici, de ce nu fac acesti virusi si ceilalti, da, asta da intrebare.

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 13 ani

Insa stres au multi si totusi nu fac toti pietre la fiere. Si in plus si strabunica sau mama a avut odata pietre si fara "dispozitie genetica", tot asa cum sunt si azi oameni fara dispozitie genetica care au pietre la fiere. Exista si oameni fara stres care au pietre la fiere. Deci ceva trebuie sa fie la mijloc.

Raspunde
 
2
 
PavElena

acum 13 ani

spuneti-mi ce considerari dvs.ca poate produce aceste pietre.pana acum 5 ani cand am aflat ca am pietre la fiere totul era bine si chiar si dupa ce am aflat ca am pietre la fiere nu am facut mare caz,singurul lucru ce ma speriat foarte tare a fost faptul ca trebuie sa ma operez.Totusi eram interesata asa ca idee daca in urma unei asemenea operatii oamenii se pot imbolanvii mai usor,am auzit de astfel de cazuri in care se presupune ca unele persoane operate de asa ceva au dispozitie mai usoara sa se imbolnaveasca de ficat

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Ionescu nu este medic ci un individ care nu face decat sa denigreze medicina alopata si sa dea sfaturi periculoase cum ar fi "puteti face sex neprotejat si ac***a hiv pentru ca nu se ia asa usor" sau "nu are rost sa consultati medicul pediatru, nu va ajuta deloc". Daca cititi un pic "raspunsurile" sale date la alte intrebari va veti lamuri de "calitatea" acestui individ.
Ca sa lamurim, desigur ca dvs aveti dreptate. Exista pe de o parte o predispozitie genetica pentru afectiunea dumneavoastra, coroborata cu stres, alimentatie nu foarte sanatoasa si pur si simplu particularitatea fizica a fiecaruia. Stati linistita, va rog. Sunteti si veti fi o femeie sanatoasa!
Multa sanatate va doresc!

Raspunde
 
2
 
PavElena

acum 13 ani

multumesc mult de tot pentru sprijinul pe care mi l-ati oferit,sunteti o persoana ce merita tot respectul.Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
-------

acum 11 ani

nu exista predispozitie genetica, 80% din pop**atia acestei luni are pietre la vezica biliara , aparatura moderna nu le evidentiaza daca sunt de o anumita consistenta, mergi ti se face ecografie si vii acasa linistit ca n-ai, te operezi si vzica este plina de pietre.
gaselnitza stres iar nu tine, daca ar fi sa fie boala confirmata pe stres am fi toti plini de boli si de pietre.
Enzimele sunt cele care concura la buna functionare a pancresului si ficatului, daca coledocul este inflamat de ma mizeriile care se afla in colecist atunci si trecerea bilei si a secretiilor pancreatice catre duoden se face anevoios, ele sunt esentiale pentru lupta organismului impotriva majoritatii afectiunilor organismului (parazitoze, microbi bacterii , reumatism , imunitate bolile de colagen , multe multe multe ) habar n-aveti cat de importante sunt, de aceea de fiecare data cand aveti ocazia faceti tratamente de purificare a colonului a ficatului, cu tot ce se gaseste pe net , toate sunt bune si le-au facut batranii nostrii de-a lungul miilor de ani .

Raspunde
 
0
 
Dr. Carmen Ruxandra Posoiu

acum 13 ani

Interventia chirurgicala suferita de dvs. - colecistectomie - inseamna extirparea colecistului (sau vezicii biliare), organ situat in vecinatatea ficatului care are rolul de a colecta (depozita) bila sau fierea. Bila este secretata insa de ficat, nu de colecist, care are doar rol de depozitare a ei in perioadele dintre mese si de a o elibera in timpul meselor, mai ales in cazul unei mese bogate in grasimi. Ea contine saruri biliare care sunt foarte importante in digestia grasimilor. Chiar daca nu mai aveti vezica biliara, bila (fierea) este secretata in continuare de ficat, dar nu mai este depozitata nicaieri, ci ajunge direct in intestinul subtire. De aceea, dupa colecistectomie, este intr-adevar posibil ca pentru o perioada variabila de timp (insa nu neaparat toata viata, deoarece organismul dvs. se adapteaza la noua "situatie" in general) sa tolerati mai greu anumite alimente, mesele prea bogate in grasimi si alte alimente mai greu de digerat. Dar lipsa colecistului nu creste in niciun fel riscul de boli hepatice si nici nu scade durata de viata. Colecistectomia este una din cele mai frecvente interventii chirurgicale si majoritatea persoanelor au o viata absolut normala dupa operatie. Sigur ca totusi, pentru bine ficatului dvs. si nu numai, ar fi bine sa limitati consumul de grasimi, dulciuri concentrate, sa evitati alcoolul, fumatul.

Raspunde
 
1
 
PavElena

acum 13 ani

Raspunsul dvs.ma bucura foarte mult,va multumesc si va doresc tot binele din lume.O zi frumoasa!

Raspunde
 
0
 
ANA MANAU

acum 8 ani

D-na Doctor,

Va multumim din suflet pentru sfaturile d=voastra.
Si eu sunt operata de colecist acum 3 (trei) luni si am intampinat ceva probleme. Am ramas cu sindrom postcolecistectomie, am dureri in partea dreapta, inca sunt foarte slabita,, deci perioada de recuperare este foarte grea.
Mentionez ca am fost operata laparoscopic, am varsta de 52 de ani si dupa externare mi-a fost recomandat doar triferment si carbune medicinal. Ma confrunt si cu constipatie(lucru pe care nu-l aveam inainte de operatie) ,dar sper sa am rabdare sa pot trece peste aceste probleme. Tin regim, nu fac efort, beau ceaiuri de galbenele si papadie si trebuie sa merg mai departe.
Va doresc sanatate,
ANA MANAU

Raspunde
 
0
 
loredana_dana

acum 13 ani

biablue68, ti-am scris un mesaj privat ,citeste-l!
poate vb pe mess!

Raspunde
 
0
 
Mihai.

acum 13 ani

De curand am suferit o operatie de colecist.
Vreau sa stiu cat dureaza perioada de regimsi daca se poate manca fructe.
Multumesc mult celor care imivor impartasi din experientele lor

Raspunde
 
0
 
mihai

acum 13 ani

astept raspuns si pe adresa [email protected].
multumesc mult

Raspunde
 
0
 
SABIUTA MIHAELA

acum 12 ani

Am fost operata de fiere in urma cu 2 ani,in urma unei pancreatite acute si de atunci nu ma simt bine deloc chiar daca tin regim si azi.am fost la doctori nu isi dau seama de ce tansamilaziile se ridica odata la 2 -3 luni ajung si la 600.am facut si MRCP SI NU A IESIT NIMIC.NU STIU CE SA MA MAI FAC.ASEARA AM MINCAT CIRESE SI PINA SI ELE M-AU DERANJAT ,MI-AU PROVOCAT STARI DE VOMA SI DURERE IN ZONA STOMACULUI.Poate imi raspunde cineva pe adresa [email protected] anticipat!

Raspunde
 
0
 
oo

acum 10 ani

mai este o pietricica restanta pe undeva.

Raspunde
 
0
 
GRADINARU VICA

acum 11 ani

Eu sunt operata de calculi biliari de multi ani cind aveam 34 35 ani dupa operatie m-am simtit bine am tinut regim dar totusi s-au ivit alte boli complucate dupa operatie a trecut un an si am urmat alte interventi chirurgicali ;febron uterin esterectemeotia ,poi ,apendicita,poi ,hernie de disc l5 s1 si am ramas cu o gastrita esofagita si multe alte boi anexietatea generala pe sistemu nervos si altele etc acestea s-au intimplat in rominia aproape 20 ani in urma traiesc sunt in viata nu sunt in tara sunt plecata din tara de 9 ani credeam ca o sa apuc america din pacate nu sunt multumita ca am plecat din tara ,dar o sa ma reintorc cit de curind .ceia ce vreau sa zic e ca aici in sicilia it nu poti gasi alimente caresa poti tine regim totul ce se maninca ,e gras ,si neplacute ,medicii de aici te trateaza precum pe niste animale nu iti face nikkkk poti muri oricind ,,,,, din fericire intelg si citesc bine destul zis asa le medicine si care imi fac bine le iau care nu nu vreau sa mai adaug ca in acesti ani m-am imbolnavit mai mult treabuie sa revin acasa .....eu loc in orasul bacau tara noastra e frumoasa ....cit de curind voi veni in tara cu o catelusa mica se chiama LUNA''''''''''''''''''''''''....

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1496313341

acum 6 ani

Si eu am fost operata de fiere in urma cu 6 ani si de un an am gastrita am grasime pe ficat pe pancreas,sunt florentina serdin pe fb,tin regim de un an fara rosii fara sarmale fara prajeli,nu mai vreauuuu

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile pancreasului Cancerul pancreatic Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Bolile autoimune Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×