ecografie ficat

Boli pancreatice si de ficat

Postata de ROBERT1278685 cu 12 ani in urma.

In urma unei ecografii facute la ficat au rezultat urmatoarele date: dimensiuni usor crescute, diam. AP.LS.=70 mm, contur regulat, ecostructura neomogena, ecogenitate crescuta difuz, cu trei formatiuni nodulare hiperecogene, inomogene, bine delimitate, rotund ovalare, proiectate toate la nivelul lobului drept: segment 5, la nivelul bifurcatiei portale si segment 7, ac***a dimensiuni de 6 mm, 16 si 26 mm (aspect ecografic de hemangiom).
As dori si o interpretare din partea dumneavoastra, medicul ecografist fiind foarte laconic ("ar putea fi vorba de o hepatita cronica"). Va multumesc anticipat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Dr. Constantin Rusu

acum 12 ani

Daca medicul care v-a recomandat ecografia nu a gasit modificari clinice semnificative, daca analizele uzuale sunt normale si daca aceasta este prima ecografie abdominala pe care o faceti, probabil ca o repetare a ei dupa vreo doua luni e suficienta. Hemangioamele sunt formatiuni complet benigne, care nu se modifica de la o examinare la alta si care nu merita prea multa atentie.

Daca ati mai facut ecografii abdominale iar nodulii descrisi nu existau sau erau mai putini (sau mai mici) sau daca va stiti cu boala cronica de ficat, se impune efectuarea unei tomografii computerizate abdominale si dozarea in sange a alfa-fetoproteinei. Oricum, decizia de a continua sau nu investigatiile trebuie luata impreuna cu medicul dvs. curant.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
mihalceanu aurica

acum 10 ani

eu am hemangioame pe ficat .am fost la bucuresti ,am facut rmn si tomograf. ficatul este sanatos dar mi-a dat tratament pentru protejare ficat cu omega 3,silimarina si sargeron. ,dar mi-e frica sa nu creasca sau sa se intimple alceva *apasare pe organe, spargere etc )
ce spune un specialist .Se pot opera in strainatate

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile pancreasului Cancerul pancreatic Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Bolile autoimune Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×