CE TRATAMENT TREBUIE URMAT

Boli pancreatice si de ficat

Postata de AZNAR cu 12 ani in urma.

FICAT DE ECOGENITATE CRESCUTA,STEATOZA OMOGEN,COLECIST EUPOTOR CU PERETI INGROSATI

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

AZNAR

acum 12 ani

sint dezamagita,credeam ca intreb si mi se va raspunde,ceream ajutorul,asa la ce-mi foloseste acest site ?

Raspunde
 
0
 
Medic SfatulMedicului

acum 12 ani

Descrierea ecografica nu este suficienta pentru a primi indicatii de tratament; sunt necesare, cel putin, analize de laborator si un istoric medical.
La prima vedere, este recomandat sa respectati un regim de protectie hepato-biliara ( inclusiv diminuarea aportului de grasimi).

Raspunde
 
0
 
AZNAR

acum 12 ani

multumesc pt.sfat,as dori sa primesc un regim de protectie hepato -biliara(am inteles fara grasimi),daca se poate.multumesc anticipat

Raspunde
 
0
 
Medic SfatulMedicului

acum 12 ani

Alimente permise
1. Supe: supe de legume, fără grăsimi sau rântaş, sărate moderat, supe de fulgi de ovăz, de orez, griş;
2. Legume: fasole verde, morcovi, dovlecei, gulii, conopidă, spanac, salată verde, lăptuci, roşii, sub formă de salate sau pregătite fără ceapă ori rântaşuri şi cu unt sau untdelemn crud (soteuri, sau piureuri);
3. Cartofi copţi în coajă sau fierţi, serviţi cu puţin unt sau ulei, cu brânză de vacă ori sub formă de piure cu lapte;
4. Carne (vită, viţel, miel, iepure de casă) slabă, curăţată de piele, fascii şi grăsime şi de preferat albă (pui, găină, curcă), pregătită prin fierbere sau la grătar (mai târziu, după ameliorarea bolii), şuncă de Praga, parizer, crenvurşti;
5. Peşte slab (şalău, ştiucă, biban);
6. Grăsimi: unt, untdelemn, ulei de măsline (proaspete);
7. Ouă moi. Se consumă cu prudenţă, după ameliorarea simptomelor. În caz de toleranţă bună pot fi utilizate sistematic;
8. Lapte şi lactate: lapte dulce smântânit, lapte bătut, iaurt smântânit, kefir, brânză dulce de vacă, urdă, brânză de Olanda;
9. Paste făinoase: griş, orez, macaroane, fidea, tapioca, fulgi de ovăz, în supe, budinci, sau fierte şi completate la masă cu unt proaspăt, brânză dulce, lapte;
10. Pâine: prăjită, pâine veche de o zi, biscuiţi;
11. Dulciuri şi prăjituri: pregătite cu puţine ouă şi foarte puţină grăsime, prăjituri uscate, prăjituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu fructe sau marmeladă, plăcintă cu mere sau brânză dulce; gemuri, dulceţuri, miere;
12. Fructe (crude, coapte la cuptor, sub formă de compoturi, gem, jeleuri): mere, prune, citrice, fragi, căpşuni, zmeură, pepene verde, struguri, smochine;
13. Băuturi: apă minerală (Olăneşti, Călimăneşti, Sângeorz, Slănic Moldova), limonadă, sucuri de fructe, ceaiuri de plante (mentă, sunătoare, muşeţel, tei, măceşe).
Alimente interzise
1. Supe: supe grase;
2. Legume: legume uscate (fasole, linte, mazăre), mazăre verde, sparanghel, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, murăturile;
3. Carne: de porc, raţă, gâscă, vânat, carnea prăjită, carnea conservată prin afumare, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi, ficat, plămâni);
4. Peşte gras (nisetru, cegă, somn, morun, sardele, heringi), icre de peşte, raci, fructe de mare;
5. Grăsimi: untură, slănină;
6. Ouă sub formă de omletă, ochiuri prăjite, maioneză;
7. Lapte şi lactate: lapte nesmântânit, brânzeturi fermentate, smântână;
8. Pâine: caldă, pâine neagră, biscuiţi preparaţi cu grăsime sau cacao;
9. Dulciuri şi prăjituri: cu creme grase, pregătite cu ouă, cacao, frişcă ori grăsime, tort, îngheţată, ciocolată;
10. Fructe nuci, alune, migdale, măsline;
11. Condimente: piper, hrean, boia, dafin, muştar, oţet;
12. Băuturi: cafea, băuturi pe bază de cola, alcool (bere, vin, ţuică, etc.).

Raspunde
 
0
 
dan

acum 11 ani

ficat gras

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile pancreasului Cancerul pancreatic Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Bolile autoimune Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua