Am dureri foarte mari in zona ficatului. Ce as putea sa fac?

Boli pancreatice si de ficat Operatia tractului biliar Colelitiaza cu colecistita acuta si obstructie Ileusul biliar Ileus postoperator
+2
Vezi toate grupurile

Postata de klaudiuasfdsfd cu 14 ani in urma.

Pentru moment sunt plecat in strainatate si nu am posibilitatea de a merge la un doctor. De asemenea am avut hepatita a acum 14 ani. Ce pot sa fac pentru moment?

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

elena

acum 14 ani

Medicii spun ca ficatul nu doare. Poate sa doara colecistul sau bila. AM dat cautare pe GOOGLE si iata ce-am gasit:
''''Trateaza durerile de colecist


PRODUSE RECOMANDATE
Elixir Dacic Dacia Plant
Hepatobil
Tonic hepatic

La început poti sa o confunzi cu o colica biliara. Dar daca durerile se intensifica si dureaza chiar si o zi întreaga, sunt sanse mari sa ai de-a face cu o colecistita.

Cand vezicula biliara se inflameaza ca urmare a unei infectii sau a aparitiei unei pietre care îi blocheaza activitatea, se poate vorbi de colecistita. Chiar si traumatizarea veziculei în cazul unui accident de masina poate cauza colecistita. Simptomul clasic este o durere puternica în partea superioara dreapta a abdomenului, care poate iradia în spate. Uneori, apar si alte semne: greata si varsaturi, sensibilitatea abdomenului, senzatia de balonare, constipatie, febra, respiratie greoaie, dureri accentuate, dupa masa.

Fereste-te de prajeli
Vezicula biliara este situata langa ficat si are rol în digestia alimentelor. În mod normal, lichidul produs, numit bila, trece din vezica biliara în intestinul subtire. Daca fluxul normal este oprit, vezica biliara se inflameaza si apar problemele. Colecistita poate fi acuta – cel mai adesea cauzata de prezenta unui calcul biliar, sau cronica – atunci cand vezica biliara este inflamata o perioada prelungita, fapt ce duce la îngrosarea peretilor veziculei. Colecistita calcaroasa apare cel mai adesea ca urmare a complicatiilor altor afectiuni cronice, precum SIDA sau diabetul. Colecistita este alimentata si de o dieta nesanatoasa, cu multe prajeli, sosuri, carne grasa,
condimente, produse afumate, mezeluri, branzeturi fermentate sau grase, alcool.

Principalul semn
Este durerea localizata in dreapta, sub marginea coastelor, durere ce poate radia in spate sau in umarul drept.

Cum tratezi problema
Daca prezinti semne care te ingrijoreaza, mergi la medicul tau pentru diagnostic. În cazul în care simptomele descrise confirma o posibila colecistita, medicul îti va recomanda investigatii suplimentare – analize de sange si o ecografie, pentru a observa forma si dimensiunea veziculei. În cazurile usoare, se recomanda evitarea alimentatiei solide, pentru a nu solicita tractul digestiv. Se administreaza, în schimb, intravenos, lichide, antibiotice si medicamente pentru calmarea durerii. Tratamentul clasic al colecistitei acute consta în operatia de îndepartare a veziculei biliare, însa nu înainte de reducerea inflamatiei. Rareori, în unele cazuri de colecistita cronica, se poate recomanda doar un tratament medicamentos pentru dizolvarea calculilor.
Minimum 2 litri de lichide
Obisnuieste-te sa consumi mai multe lichide decat pana acum. În plus, încearca sa bei si un litru de ceai pe zi. Ajuta la spalarea cailor biliare inflamate, prin marirea cantitatii de bila eliminata de ficat. De asemenea, pentru un drenaj eficient, bea dimineat a 2 linguri de ulei de masline pe stomacul gol, timp de 10-15 zile pe luna. Tot ca tratament ajutator, este recomandata tinctura de rostopasca. Are actiune antibacteriana, calmeaza si înlatura durerile. Ia 20-30 picaturi, de trei ori pe zi.

O afectiune raspandita
Boala este foarte des intalnita in randul femeilor tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.
Dureri de colecist

Regimul alimentar, o necesitate
Tratamentul trebuie dublat de un regim alimentar adecvat. Asta inseamna ca e nevoie sa fii foarte atenta la ce pui pe masa. Ai voie: legume cu celuloza fina (rosii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salata verde - preparate sau crude), fructe bine coapte (de preferat sub forma de suc, si nu cele care au continut mare de celuloza); carne de pui, peste sau vita (fiarta, inabusita sau pe gratar), oua preparate dietetic (fiert moale, ochi sau omleta clasica), paine alba (si fainoase rafinate bine fierte), condimente usoare (patrunjel, marar, leustean, cimbru, tarhon, dafin, suc de lamaie), supe din carne sp***a sau de legume si sosuri dietetice. Mare atentie la grasimi, consuma cat mai putine si ai grija sa fie foarte proaspete. Nu ai voie lactate grase sau fermentate, paine neagra sau foarte proaspata, conserve de carne, legume cu celuloza dura (castraveti, ridichi, fasole, varza) si nici fructe oleaginoase (migdale, nuci, arahide).
Febra joasa, unul din simptome
In mod normal, colecistita isi face simtita prezenta si prin febra scazuta, de obicei, dar si frisoane, rigiditate musculara, greturi si varsaturi.

Complicatii
Daca tratamentul este amanat sau indisponibil, colecistita poate deveni acuta, manifestandu-se printr-o durere abdominala ascutita, greu de suportat, insotita de febra si modificari locale. Aceasta forma a bolii survine adesea la varsta mijlocie si afecteaza 10-15% din pop**atia adulta, raportul femei/barbati fiind de 3/1. Daca nici in aceasta situatie nu sunt luate masuri, vezica biliara se poate infecta grav, ajungand chiar gangrenoasa, iar de aici pana la septcemie nu-i decat un pas. De asemenea, colecistita netratata poate degenera in: angiocolita biliara – o infectie bacteriana a caii biliare situate in interiorul ficatului; coloperitoneu (perforatie) localizat sau generalizat sau ileus biliar, determinat de patrunderea unui calcul vezicular in tractul digestiv, care la randul sau poate provoca o ocluzie intestinala si anume blocarea partiala sau completa a intestinului. Toate aceste complicatii scapate de sub control pot fi fatale pentru suferind. In colecistita gangrenoasa, de exemplu, mortalitatea se apropie de 100%, daca nu se intervine chirurgical de urgenta. De altfel, in prezent, numarul de colecistectomii – interventia chirurgicala prin care se extirpa vezicula biliara si canalul cistic – este de doua ori mai mare ca cel al apendicectomiilor.

PRODUSE RECOMANDATE
Elixir Dacic Dacia Plant
Hepatobil Plantavorel

Raspunde
 
0
 
sorina

acum 11 ani

am o durere in partea dreapta sub coaste si raspunde in spate .ce o fi?

Raspunde
 
0
 
Iuliana

acum 11 ani

.Probabil ai pietre (calculi) la fiere,si depinde cât de puternica e durerea ca sa poți ați ce ai de făcut . Eu am încercat si cu uleiul de masline si cu regimul si tot la operație am ajuns Deci nu mai am fierea de 1 an,si totuși sunt aici din același motiv: Mă doare rău zona ficatului , mai rău e ca de doua zile nu pot face efort deloc .Simt ca un balon/minge sub coasta iar la efort e foarte dureros Pt moment nu am asigurare si nu pot merge la medic Ce sa fie oare????

Raspunde
 
0
 
Mihaela

acum 11 ani

ce se poate face ,cand prezinti aceste simptome dar nu ai asigurare medicala si altfel nu-ti permiti sa consulti un doctor ?

Raspunde
 
0
 
maria

acum 11 ani

Buna ziua va rog sa-mi spuneti ce medicament sa iau ptr dureri in partea dreapta care le am de o saptamina incontinu Eu iau coumadin un anticuagulant de aceea nu stiu ce medicina sa iau ptr aceasta durere Va rog mult sa-mi dati un sfat.Nu am medic de familie de aceea vreau parerea dv urgenta Va multumesc mult

Raspunde
 
0
 
ungureanu iulian

acum 11 ani

i-mi pare rau de durerea ta dar cel mai bine ar fi sa te vada totusi un medic.

Raspunde
 
0
 
ungureanu iulian

acum 11 ani

i-mi pare rau de durerea ta dar cel mai bine ar fi sa te vada totusi un medic.Pentru afectiuni biliare trebuie totusi efectuate niste analize ,o ecografie.........nu fi cobai pentru diversi farmacisti bine intentionati care nu i-ti doresc numai binele.

Raspunde
 
0
 
sorina

acum 10 ani

Am o sora bolnava de cáncer si acum de cateva luni are dureri mari ar putea cineva sami spuna despre alte calmante. A avut cancer la san a fost operata a fost bine vreo patru ani dupa acerca a facut cáncer la pleura acum aire si la plaman ficat sioase nu stiu daca stiti pe cineva an aceeasi situatia va rog frumos spunetimi ce calmante luati caci ce a lugar acum nui mai ajuta. Va multumesc astept un raspuns.

Raspunde
 
0
 
Constantin1953

acum 10 ani

E posibila si actualizarea comentarilor ?

Raspunde
 
0
 
Vreti

acum 9 ani

raspunsul meu este destul de rau Nu are ce Sa faca decat Sa sufere daca asa e menit de la dumnezeu Si Sa ia ceva medicamente forte adica biruinta

Raspunde
 
0
 
Utilizator11729450199

acum o luna

Înțepatura constanta ficat(foarte puternica) in partea dreapta de sus a abdomenului

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile pancreasului Cancerul pancreatic Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Bolile autoimune Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua